Home Audio / Video

Betaalbaar(der) PEN model

0
35
Olympus PEN E-PL1

Olympus PEN E-PL1 (© ; licentie: )

In de PEN lijn Micro Four Thirds digitale camera’s brengt Olympus nu ook een goedkoper model uit.

Naast de EP-1 and EP-2 is er nu ook de Olympus PEN EP-L1. De camera is bedoeld voor mensen die de overstap naar een spiegelreflex overwegen voor meer professionele fotografiemogelijkheden, maar die liever een compacte en lichtgewicht camera willen. De Micro Four Thirds-standaard is ontwikkeld voor het bouwen van ultracompacte digitale camerasystemen met verwisselbare objectieven.

Sensor
Het nieuwe Olympus model heeft een Live MOS-sensor met 12,3 miljoen pixels en is uitgerust met de nieuwe TruePic V beeldprocessor. De E-PL1 camera heeft een in het camerahuis ingebouwde beeldstabilisatie die ongewenste cameratrillingen compenseert en die bruikbaar is met externe lenzen. De Super Sonic Wave filter van Olympus vermijdt dat er stof op de sensor achterblijft.

Flits
De PEN E-PL1 is Olympus’ eerste PEN camera met een ingebouwde flits. Ook kun je een aantal externe flitsen gebruiken met deze PEN camera, zoals de Olympus FL-36R en FL-50R, die je draadloos kan bedienen vanaf de E-PL1.

Functies
De camera herkent automatisch veelgebruikte scènes dankzij de i-Auto functie. Met de i-Enhance functie kan je opteren voor een intenser kleurenpallet en met e-Portret kan je oneffenheden in de huid bij portretten wegwerken. De PEN E-PL1 heeft 19 scèneprogramma’s en 6 artistieke filters aan boord. Fotobestanden kan je tegelijkertijd in JPEG en RAW opslaan. Met de camera kan je ook HD (720p) video’s opnemen en deze via de HDMI-interface afspelen op een tv.

Prijs en beschikbaarheid
De Olympus PEN E-PL1 met een 14-42 mm objectief is verkrijgbaar vanaf maart 2010 voor een adviesprijs van € 569. Ter verglijking: de prijs van de PEN E-P2 (body + 14-42 mm objectief) bedraagt € 999,90.

Foto van Olympus
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.