Foto’s en video’s maken in 3D

0
53
Fujifilm Finepix Real 3D W3

Fujifilm Finepix Real 3D W3 (© ; licentie: )

Fujifilm kondigt een nieuwe 3D digitale camera aan in een compacter model dat uitgerust is met een groter 3D hoge resolutie lcd-scherm.

In september 2009 introduceerde Fujifilm zijn eerste 3D camera, de FinePix Real 3D W1. Een jaar later komt de fabrikant met een nieuw 3D model: de FinePix Real 3D W3. Dit nieuwe model is kleiner en lichter, maar heeft toch een groter scherm van betere kwaliteit. Het 3,5-inch lcd-scherm met 1.150.000 pixels toont de foto’s en de video’s meteen in 3D zonder dat je een 3D-bril nodig hebt. De camera genereert 3D-beelden door het gebruik van de twee Fujinon 3x optische zoomlenzen, de twee 1/2.3” 10 megapixel CCD’s en de 3D RP (Real Photo) HD processor. De FinePix W3 kan video opnemen in 3D High Definition (720p) en op een 3D-tv afspelen via de HDMI mini-kabel, waarbij je de met de tv meegeleverde bril dient te gebruiken.

2D speciaal
Met deze FinePix koop je niet alleen een 3D camera, maar ook een 2D camera met speciale functies. Met de twee lenzen en twee CCD’s kan de camera immers twee verschillende foto’s maken tezelfdertijd. Zo kun je zowel een close-up beeld als een breedhoekversie van een onderwerp maken, of twee foto’s maken met verschillende kleurbalansen of met een hoge en lage lichtgevoeligheid.

Prijs en beschikbaarheid
De Fujifilm Finepix Real 3D W3 is beschikbaar vanaf oktober 2010 voor een adviesprijs van € 499.

Foto van Fujifilm
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHoofdtelefoons met 3D surroundeffecten
Volgend artikelSandisk ontwikkelt piepkleine Solid State Drive
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.