Draadloos steekt kabel naar kroon

0
55

op een van de netwerkpoorten van de geteste routers. Dat betekent dat onze benchmark meteen beperkt is tot 100 Mbit/s, maar we zijn allang blij als een draadloze verbinding effectief een Fast Ethernet-snelheid zou halen.
We deden een beroep op de eTestingLabs NetBench serverbenchmark versie 7.03 met de standaardinstellingen. Voor deze WLAN-test gebruikten we een speciale testsuite waarbij één fysieke pc tussen één en tien virtuele NetBench-clients draait. De NetBench-clients belasten de server maximaal; in een werkelijke productie-omgeving komen dit soort belastingsniveaus zelden voor. Onze testopstelling simuleert dus een veel groter netwerk.

SMC SMCWBR14-N router
SMC SMCWBR14-N router

Voor het testen van de SMC-router gebruikten we een notebook met de SMC 802.11n CardBus adapter. Voor het testen van de Apple-router gebruikten we een notebook met Asus 802.11n USB-stick.
De resultaten lagen dicht bij elkaar. Bij de SMC maten we een gemiddelde werksnelheid van 29,09 Mbit/s en bij de Apple/Asus een gemiddelde werksnelheid van 28,053 Mbit.s. Ter vergelijking: als we

1
2
3
4
Vorig artikelPDF’s converteren naar bewerkbare documenten
Volgend artikelRealistische Racesimulator