Draadloos steekt kabel naar kroon

0
55

een lijst waaruit je het door jou gewenste basisstation kiest en dan op ‘Verder’ klikt. Alle andere instellingen bedien je dan via een wizard: beveiliging, tcp/ip-adressen, soort WAN-verbinding, bassistationwachtwoord, noem maar op. Je kunt ook een USB-printer aansluiten en die over het netwerk delen naar zowel Windows- als Mac-clients.
Het beheer is gemakkelijk genoeg, maar omdat er geen webinterface is kun je het alleen maar doen met ASUS WL-160 Super speed N Wireless USB 2.0 adapter platformen waarvoor die AirPort Utility bestaat. Linux is daar helaas niet bij.

Asus
Op een notebook hebt u de keuze: u kunt een PC Card steken, of USB gebruiken. Beide werken prima, maar het voordeel van USB is dat het ook eenvoudig bruikbaar is op een gewone desktoppc. Omdat de Asus WL-160W met 4 cm nogal breed is, kunt u de adapter mogelijk niet behoorlijk in een USB-connector pluggen. Asus levert daarom een apart voetje mee. Dat heeft een wat langere USB-kabel zodat u het adaptertje met behulp van die voet ook rechtop kunt zetten.
Zoals gebruikelijk bij USB- en PC Card-netwerkkaarten moet u eerst de software installeren en pas als die erom vraagt mag u de adapter inpluggen. Na het inpluggen van de USB-adapter moet u nog een hardwareinstallatiewizard voor een nieuwe netwerkkaart doorlopen. Daarna is het systeem klaar voor gebruik.

Prestaties
We zijn natuurlijk het meest benieuwd naar de draadloze prestaties. Omdat onze servers echter met kabelnetwerkkaarten werken, hebben we onze benchmarkfileserver (een Windows 2003 server met een Gigabit-netwerkkaart van D-Link) wel moeten aansluiten

1
2
3
4
Vorig artikelPDF’s converteren naar bewerkbare documenten
Volgend artikelRealistische Racesimulator