Persoonlijke navigatiesystemen goedkoper en slimmer

1
47

breedbeeldschermen, waardoor er meer informatie op past, en de standaard meegeleverde RDS TMC-ontvangers, die in sommige Europese landen, waaronder België, de ontvangst van gratis verkeersinformatie mogelijk maakt. Deze navigatiecomputers kunnen desgewenst volautomatisch een nieuwe route berekenen bij een verkeersobstakel. 

Digitale kaaarten
Leveranciers van digitale kaartgegevens zoals Navteq en TeleAtlas zitten ondertussen niet stil. Naar verwachting zullen ze in de toekomst minder verdienen aan hun standaardkaarten. Daarom ontwikkelen ze nieuwe toepassingen, zoals duurdere 3D-kaarten van populaire steden en bestemmingen. Op die kaarten worden interessante gebouwen en kenmerken in het landschap driedimensionaal weergegeven.
TeleAtlas heeft bijvoorbeeld al meer dan duizend bekende gebouwen en monumenten in dertig Europese steden driedimensionaal in beeld gebracht. Het nieuwe AVIC-HD3BT van Pioneer is het eerste commerciële navigatiesysteem dat werkt met deze 3D-oriëntatiepunten. Dit entertainmentsysteem voor in de auto omvat 518 gebouwen en monumenten in 21 Europese steden. 

Pioneer AVIC-HD3BT navigatiesysteem

Pioneer AVIC-HD3BT navigatiesysteem

Volgens een eigen onderzoek van TeleAtlas geeft ruim tachtig procent van de gebruikers de voorkeur aan de nieuwe 3D-kaarten en is ook bereid er meer voor te betalen. Op de website van Auto & Motor Techniek vind je een filmpje van TeleAtlas 3D-navigatie in Berlijn.

1
2
3
4
5
Vorig artikelSolid state camcorders met een hoog James Bond-gehalte
Volgend artikelGoogle introduceert lokale bedrijfsadvertenties
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.