Persoonlijke navigatiesystemen goedkoper en slimmer

1
47

handsfree-telefoon voor in de wagen, maar onderweg ook locatiegebaseerde gegevens binnenhalen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verkeersinformatie of de locatie van mobiele flitsopstellingen van de verkeerspolitie constant bij te werken.
TomTom staat het verst in die ontwikkelingen. De duurdere
navigatiecomputers van TomTom
kunnen bijvoorbeeld ook locale weersinformatie inladen. Tevens zijn ze uitgerust met een zogenaamd Buddy-systeem, een soort instantmessaging-applicatie, waardoor gebruikers in contact kunnen blijven met familieleden of kennissen die ook over een geschikte TomTom navigatiecomputer beschikken.

Driedimensionaal
Hoewel traditionele fabrikanten in tegenstelling tot sommige gsm-fabrikanten de digitale kaarten voorlopig nog niet gratis weggeven, krijgt de gebruiker wel steeds meer kaart voor minder geld. Zowel Mio als TomTom introduceerden afgelopen maand navigatiecomputers met alle Europese kaarten voor minder dan 399 euro, een prijsniveau dat een jaar geleden nog ondenkbaar was.

 

Nieuwe navigatiesystemen van Mio

Nieuwe navigatiesystemen van Mio

Ook nieuw bij de Mio 520t en de TomTom ONE XL zijn de

1
2
3
4
5
Vorig artikelSolid state camcorders met een hoog James Bond-gehalte
Volgend artikelGoogle introduceert lokale bedrijfsadvertenties
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.