Smartphone die (bijna) alles kan, kost zoveel als een draagbare computer

1
172

downloaden en die ook informatie over bezienswaardigheden, restaurants enzoverder bevatten. Het is ook mogelijk te navigeren naar een opgeslagen contact. Plaatsen opzoeken kan ook via postnummer. Navigeren kan per auto of te voet. Je kunt kortste of snelste route kiezen en het is ook mogelijk snelwegen en/of tolwegen te vermijden. Of de achtergrondverlichting moet blijven opstaan tijdens het navigeren kun je ook regelen.
Onhandig is wel dat je in het invulscherm je gegevens zoals postnummer of straatnaam kunt invullen, maar dat je dan geen lijst te zien krijgt. Je moet in het menu ‘Search’ kiezen voor je die lijst te zien krijgt.

 

Internet en blog
De webbrowser van de N95 werkt goed. Pagina’s worden verkleind en je kunt door te grote pagina’s navigeren met behulp van de navigatietoetsen en een cursor die op het scherm wordt getoond. Je kunt het scherm ook in landschap draaien en dan zie je wat meer van brede webpagina’s. Het scherm is zeer goed leesbaar en bijvoorbeeld DiskIdee werd perfect weergeven, met alle menu’s en zelfs de reclamepop-ups van Amazon die je op deze site af en toe tegenkomt. Ook de lay-out werd perfect weergegeven. Dit gold ook voor alle andere websites die we uitprobeerden. Via een Wifi-verbinding gaat het surfen bovendien behoorlijk snel.
Handig is dat je je direct kunt abonneren op een RSS-feed als een site die aanbiedt en dat die feed direct in de aanwezige RSS-lezer terechtkomt.

Nokia N95 muziekspeler

Als je tijdens het browsen op de middelste knop van het navigatievierkantje drukt, verschijnt een minimenu met onder andere de mogelijkheid om een paginaoverzicht op te roepen met daarin een rood vierkantje waarmee je dan snel naar een stuk van de pagina kunt navigeren. Via die knop roep je ook een snelzoekfunctie, een reloadknop en een abonnementsknop voor rss op. Het scrollen gaat zeer

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelLG begeleidt je onderweg
Volgend artikelCorel Paint Shop Pro Photo XI en CorelDRAW Graphics Suite X3 voor een prikje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.