Smartphone die (bijna) alles kan, kost zoveel als een draagbare computer

1
172

podcast te luisteren zijn de luidsprekertjes zeker voldoende van kwaliteit; helaas verbruikt dit alles natuurlijk veel stroom.

 

Digitale camera
De N95 fungeert ook als digitale camera met een resolutie van 5 megapixels. Digitale video’s kun je opnemen met een maximale resolutie van 0,3 megapixels (640 x 480 pixels, of VGA-kwaliteit). Op voorkant zit een lens van Carl Zeiss die beschermd wordt door een plastic klepje dat je openschuift met behulp van een hendeltje; die handeling start automatisch de foto- en videoapplicatie van de N95 op. De bedoeling is dat je de N95 in de lengterichting houdt en hem gebruikt als een ‘gewone’ digitale camera. Bovenop zit een ontspanknop. De foto- en video-applicatie reageert overigens vrij traag en het overschakelen van foto naar video duurt heel lang.
In theorie ziet er dat allemaal heel veel belovend uit, de praktijk is echter ietwat teleurstellend. We hebben allerlei testfoto’s gemaakt op de hoogste resolutie en de best haalbare kwaliteitsinstellingen. Die foto’s lijken bij een eerste blik behoorlijk en bijvoorbeeld bruikbaar voor een 10×15 afdruk. De belichting is goed en de kleuren zijn behoorlijk natuurgetrouw.

 

Nokia N95 foto testbeeld

Nokia N95 foto testbeeld (hoogste kwaliteitsinstellingen!)

Nokia N73 testbeeld
Nokia N73 testbeeld (hoogste kwaliteitsinstellingen!)

Maar als je de foto’s in detail gaat bestuderen dan zie je meteen dat er rare dingen gebeuren door de sterk toegepaste compressie. Er valt enorm veel detail weg uit de beelden, wat resulteert in

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelLG begeleidt je onderweg
Volgend artikelCorel Paint Shop Pro Photo XI en CorelDRAW Graphics Suite X3 voor een prikje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.