Smartphone die (bijna) alles kan, kost zoveel als een draagbare computer

1
172

een sterk waterverfeffect. Dat is in sommige foto’s erg nadrukkelijk te zien is in de hoeken. De geadverteerde resolutie wordt wat ons betreft niet gehaald en de kwaliteit van de N95 is zeker niet beter dan die van een 3-megapixelcamera! Wel integendeel. We vergeleken de Nokia N95 immers ook met de Nokia N73, een camera-gsm met een resolutie van 3 megapixels. (Lees onze review van de Nokia N73.) Wat meteen opvalt is dat de testbeelden en foto’s van de N73 veel natuurgetrouwer en scherper zijn. De N95 vertoont bij de blokken met fijne lijntjes enorm veel moiré. Het beeld van het model is erg vlekkerig en ook donker en daardoor onbruikbaar. Bovendien past Nokia ook nog opscherping toe in het beeld wat goed te zien is aan het verscherpte wit bij de boorden rond de zes kleurvlakken.

 

 

Nokia N95: voorbeeld van 'waterverfeffect' in foto's

Nokia N95: voorbeeld van ‘waterverfeffect’ in foto’s

Beeldkwaliteit
Al bij al stelt de beeldkwaliteit van de Nokia N95 enorm teleur. Op het eerste zicht lijken de beelden bruikbaar, maar in detail

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelLG begeleidt je onderweg
Volgend artikelCorel Paint Shop Pro Photo XI en CorelDRAW Graphics Suite X3 voor een prikje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.