Breng orde in je verzameling visitekaartjes

5
101

Werking
De IRISCard mini is in feite een monochroom miniatuurscannertje, dat kaartjes van maximaal 55 mm breed inleest en het resultaat naar het OCR-programma (Optical Character Recognition) Cardiris zendt. Dat programma interpreteert nadien de resultaten en zet ze in het juiste veld in een databank.
Je start eerst Cardiris, en kiest de databank die je wilt gebruiken. Je kunt zoveel databanken maken als je wil, bijvoorbeeld eentje voor elk gezinslid. Je steekt een kaartje in de IRISCard mini, klikt op Kaarten Scannen en het visitekaartje wordt vanzelf door de miniscanner getrokken.
Het scannen zelf kan op verschillende resoluties tussen 200 en 600 dpi, het nut hiervan ontgaat ons een beetje want het scannen duurt precies even lang en het resultaat van de OCR is beduidend beter op 600 dpi. Na het scannen volgt dan het herkenningsproces door de software.


De meegeleverde software: Cardiris 3.5

De software
Zowel het herkennen van de tekstgegevens (OCR) als het beheer van de databank achteraf gebeurt door Cardiris. Eerst komt de OCR in werking.
Het aantal en de naam van de velden ligt vast in Cardiris. Het zijn Firma – Voornaam – Naam – Titel – Adres – Postcode – Stad – Staat – Land – Telefoon 1 – Telefoon 2 – Fax – Mobiele Telefoon – E-mail en Website. Wat Cardiris niet kan thuisbrengen in één van die velden, wordt weergegeven in één groot veld Extra. Een laatste grote ruimte is voorzien voor notities, waar het programma niets inschrijft, maar dat je nadien zelf kan aanvullen.


Cardiris in de albummodus

1
2
3
4
Vorig artikelMediabestanden ‘draagbaar’ maken
Volgend artikelGoogle en jouw privacy
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

5 REACTIES

  1. Leuk van die apparaten, wij hebben het ook wel eens geprobeerd maar het blijkt toch weer een hoop werk. Je moet het installeren, scannen, controleren en dan weer opslaan etc. Gelukkig kun je het ook laten doen als je er geen tijd voor hebt. Alleen wil je er wel zeker van zijn dat er zorgvuldig en discreet wordt omgegaan wordt met je visitekaartjes. Wij hebben onze kaartjes laten digitaliseren door Portal Business Services in Den Haag.(http://www.portalbs.nl) Een betrouwbare partner, snel,voordelig en foutloos ingevoerd! En het bestand werd zo aangevoerd, dat het met een paar drukken op de knop ingeladen kon worden in ons eigen CRM systeem. Een aanrader.

Reacties zijn gesloten.