Breng orde in je verzameling visitekaartjes

5
101

In bijna alle gevallen staan de gegevens effectief in het juiste veld. In de zeldzame gevallen waar Cardiris de bal missloeg – in de test bij een persoon met een familienaam die ook een voornaam kan zijn – is dat met drag-and-drop eenvoudig te verbeteren.
Nog een opmerkelijke vaststelling: alle telefoonnummers en faxnummers werden foutloos herkend!


De gegevens werden rechtstreeks geexporteerd naar Outlook

In gebruik
Cardiris heeft ook een zoekfunctie, die zoals reeds eerder vermeld de zoekterm in alle velden gaat zoeken, ook in het vak Notities maar niet in het vak Extra. Dat maakt dat bij het zoeken naar "Jan" je de kaartjes te zien krijgt van alle personen met voornaam Jan, met familienaam Janssens of wonend in Sint-Jans-Molenbeek. In de praktijk blijkt dat echter nogal mee te vallen.

Iris_export.jpg
Gegevens exporteren

Je kunt ook de gegevens exporteren, rechtstreeks naar Outlook of Outlook Express, of je kunt ze synchroniseren met je pocket pc. Werk je met een ander e-mailprogramma, dan kan je de data exporteren als een CSV-bestand (Comma Separated Value), een bestandstype dat door zowat elk e-mailprogramma kan ingelezen worden.


IRISCard mini

Conclusie
Het inscannen van visitekaartjes gaat heel gemakkelijk, maar vraagt toch een nauwkeurige verificatie achteraf. Een persoon of bedrijf nadien terugvinden wordt dan kinderspel, alleszins veel gemakkelijker dan een berg kaartjes doorworstelen. Toch moet je wel een fervente verzamelaar van visitekaartjes zijn om daar 132 euro voor over te hebben! Daarom krijgt IRISCard mini toch maar een middelmatige eindscore.
Adviesprijs
132 euro
Systeemvereisten
voor Windows:
Intel Pentium based pc of evenwaardig; 64 MB RAM en 85 MB op harde schijf; cd-rom lezer; een vrije USB-poort; Windows XP, ME, 2000 of 98

voor Mac OS X:
Mac computer met G3 processor; MAC OS X versie 10.01 (versie 10.03 aanbevolen); 32 MB RAM en 80 MB op harde schijf

1
2
3
4
Vorig artikelMediabestanden ‘draagbaar’ maken
Volgend artikelGoogle en jouw privacy
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

5 REACTIES

  1. Leuk van die apparaten, wij hebben het ook wel eens geprobeerd maar het blijkt toch weer een hoop werk. Je moet het installeren, scannen, controleren en dan weer opslaan etc. Gelukkig kun je het ook laten doen als je er geen tijd voor hebt. Alleen wil je er wel zeker van zijn dat er zorgvuldig en discreet wordt omgegaan wordt met je visitekaartjes. Wij hebben onze kaartjes laten digitaliseren door Portal Business Services in Den Haag.(http://www.portalbs.nl) Een betrouwbare partner, snel,voordelig en foutloos ingevoerd! En het bestand werd zo aangevoerd, dat het met een paar drukken op de knop ingeladen kon worden in ons eigen CRM systeem. Een aanrader.

Reacties zijn gesloten.