Breng orde in je verzameling visitekaartjes

5
101

Cardiris kan het resultaat weergeven in twee modi: de albummodus en de kaartmodus. Zoals de naam al aangeeft, zie je in albummodus telkens acht kaartjes tegelijk. Van elk kaartje wordt een verkleinde foto getoond plus de belangrijkste data. In kaartmodus zie je een vergrote foto van het visitekaartje, waarop je bovendien kunt inzoomen, en alle hiervoor opgesomde velden. In deze modus kan je ook correcties aanbrengen of zelf data toevoegen.
Cardiris heeft ook een zoekfunctie, maar in deze versie zoekt het programma de ingetypte zoekterm automatisch in alle velden.


Cardiris in de kaartmodus

De test
Het bleek niet eens zo moeilijk om een serieuze verzameling visitekaartjes bij elkaar te krijgen voor de test. Van alle ingescande kaartjes bleek zowat een dikke helft (54%) achteraf geen correctie nodig te hebben. Dat wil echter niet zeggen dat 46% foutief ingescand werd. Op nogal wat kaartjes staat immers niet de naam, maar het logo van het bedrijf afgedrukt en daar zitten soms erg creatieve afbeeldingen tussen.
18% van de kaartjes bevatte één of meer echte leesfouten. Vaak had dat te maken met de staat van het kaartje of een bizarre lay-out, zoals een half kaartje in zwartwit en de andere helft in witzwart.


Het vergrootglas werkt alleen op de foto van het kaartje

Aangezien de foto van het kaartje ook getoond wordt en je er bovendien op kunt inzoomen, zou correctie niet zo moeilijk mogen zijn, ware het niet dat de data in Cardiris in een verschrikkelijk klein lettertype gezet worden. Het gaat bij die fouten tenslotte telkens om heel venijnige details: een i in de plaats van een l, een c in de plaats van een e of cl in de plaats van een d. Dergelijke foutjes maken evenwel een e-mailadres onbruikbaar. Het zou een enorme verbetering zijn mocht men ook kunnen inzoomen op de tekst.

1
2
3
4
Vorig artikelMediabestanden ‘draagbaar’ maken
Volgend artikelGoogle en jouw privacy
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

5 REACTIES

  1. Leuk van die apparaten, wij hebben het ook wel eens geprobeerd maar het blijkt toch weer een hoop werk. Je moet het installeren, scannen, controleren en dan weer opslaan etc. Gelukkig kun je het ook laten doen als je er geen tijd voor hebt. Alleen wil je er wel zeker van zijn dat er zorgvuldig en discreet wordt omgegaan wordt met je visitekaartjes. Wij hebben onze kaartjes laten digitaliseren door Portal Business Services in Den Haag.(http://www.portalbs.nl) Een betrouwbare partner, snel,voordelig en foutloos ingevoerd! En het bestand werd zo aangevoerd, dat het met een paar drukken op de knop ingeladen kon worden in ons eigen CRM systeem. Een aanrader.

Reacties zijn gesloten.