Daar is’em…, daar is’em!!!

3
102

"Game after game after game, I now realise what is most important: FOOTBALL!" Met deze woorden begint de nieuwste telg van de immens populaire FIFA-reeks. Het jaar 2006 is een belangrijk jaar voor het voetbal, met het Wereldkampioenschap in Duitsland, en dat zal je geweten hebben… DiskIdee’s reporter van dienst keek of ze dit bij EA in gedachte hebben genomen en of FIFA 06 weer wat nieuws te bieden heeft ten opzichte van vorig jaar.
fifa06_box

Naar jaarlijkse gewoonte is oktober een belangrijke maand in de game-industrie. De kerstperiode nadert stilaan en de mannen van Electronic Arts brengen hun updates van NHL, NBA en natuurlijk FIFA op de markt. FIFA Street kende ondertussen ook al een groot succes, maar moet toch nog altijd onderdoen voor de grote broer.
Sinds 1994 krijgen we elk jaar al een nieuwe FIFA in onze handen geduwd, waardoor de game immens populair is geworden. Maar sedert de komst van Pro Evolution Soccer (is hetzelfde als "Winning Eleven"), is de heerschappij op het gebied van de voetbalsimulaties een echte match geworden op het scherpst van de snee. Velen vinden de game van EA te commercieel en te arcade-achtig, en volgens hen benadert PES meer de realiteit. Ieder zijn mening, maar toch hebben ze bij EA de nodige veranderingen doorgevoerd in een poging de critici het zwijgen op te leggen.
Eerst en vooral is FIFA het officiële voetbalspel van de FIFA voetbalbond, wat betekent dat alle namen in het spel authentiek zijn en zo ook de shirts van alle ploegen met de nodige reclame, wat toch een meerwaarde aan het spel geeft. Met 26 competities, waaronder onder andere de Belgische Jupiler League en de Nederlandse Eredivisie, en 10.000 spelers zal er dus voor ieder wat wils zijn.

Fifa06_1.jpg

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelInstapcamera in retrolook
Volgend artikelVeilig op reis

3 REACTIES

  1. De arbitrage staat standaard uitgeschakeld, daarom dat Nielsen niet op het plein te bespeuren is. Als je bij de opties de arbitrage aanzet lopen er een arbiter en 2 lijnrechters op\’t plein.

    Goeie review!

Reacties zijn gesloten.