Aldi Medion Life MD 98900 (P6212) E-Book-Reader preview

Aldi Nederland verkoopt Medion e-reader

65
Is er amper één week na de Medion Lifetab MD 99200 (S9512) alweer een tablet computer te koop bij Aldi Nederland? Nee, vanaf zaterdag 7 juli 2012 ligt er een e-reader in het rek, of e-book-reader zoals Aldi het in de reclamefolder noemt, de Medion Life MD 98900 (P6212). Op je briefje van 100 euro krijg je nog 1 cent terug!

Deze e-reader is met zijn 125 x 154 x 11 mm overigens een stuk kleiner dan de tablet die momenteel verkocht wordt. Bovendien weegt deze e-lezer slechts 240 gram. Dat oogt misschien wel klein, maar het is een erg handig formaat voor onderweg. Het scherm is uiteraard in evenredigheid kleiner: het is een 6-inch (15,2 cm) reflectie-werend capacitief SiPix-touchscreen met een resolutie van 800 x 600 pixels. Dat zijn allemaal gangbare waarden voor een hedendaagse e-reader.

Medion Life MD 98900 (P6212) e-reader

Medion Life MD 98900 (P6212) e-reader (© ; licentie: )

 
Gebruik

De Medion Life MD 98900 kan overweg met e-books in TXT, ePub, PDF of HTML formaat. Bovendien kan het toestel ook muziekbestanden in MP3 afspelen, wat onder meer het voorlezen van audio-books mogelijk maakt.

Het touchscreen is een zwart-wit scherm met 16 grijswaarden. Prima voor het lezen van teksten, maar de afbeeldingen blijven dus wel beperkt tot zwart-wit.

Het reclamefilmpje stelt wel “…bovendien overtuigt hij als digitale fotolijst met een briljante weergave in 16 grijstinten”, maar naar onze mening zit een alternatief gebruik van de Life MD98900 als fotoviewer er toch niet echt in. Daar is een e-reader ook niet voor bedoeld.

Overigens kan je voor een optimaal leescomfort de lettergrootte stapsgewijs instellen en kan je de reader zowel in portret- als in landschapsformaat gebruiken. Een deel van de besturing van het toestel gebeurt niet via het touchscreen, maar aan de hand van knopjes die in de rand verwerkt zitten.

Verder heeft de Medion Life MD 98900 de gebruikelijke nuttige functies van een e-reader, zoals een zoekfunctie om woorden of passages op te zoeken en een bladwijzerfunctie.

Medion Life MD 98900 zijaanzicht

Medion Life MD 98900 zijaanzicht (© ; licentie: )

 
Geheugen en aansluitingen

Het interne geheugen bedraagt 2 GB. Dat is genoeg voor grofweg 1.500 e-books, maar voor boekenwurmen heeft de Life MD 98900 een micro-SD-sleuf voorzien waarmee  je het geheugen gemakkelijk kunt uitbreiden tot maximaal 32 GB.

De gegevens kan je op twee manieren laden. Enerzijds is de Life MD 98900 voorzien van een microUSB-aansluiting zodat je hem ook rechtstreeks met de PC kunt verbinden, anderzijds is hij ook voorzien van WiFi (802.11 b/g) zodat je hem makkelijk draadloos in je netwerk kunt opnemen en zelfs verbinden met het internet.

De Li-ion batterij heeft een capaciteit van 1530 mAh, volgens de fabrikant goed voor 8.000 paginawisselingen. Het opladen gebeurt via voornoemde USB-aansluiting.

Zoekfunctie

Zoekfunctie (© ; licentie: )

 
Extra’s

Zoals bij de meeste Medion-aanbiedingen zit er in de doos nog heel wat extra. In dit geval krijg je er een microUSB-snoer, een USB-netadapter, een bijpassend tasje en een beknopte handleiding bij. Niet te vergeten: je krijgt ook een garantiebewijs, goed voor 3 jaar.

Een technische fiche vind je in dit PDF-bestand.

Op het moment dat we dit schrijven is op de Nederlandse Aldi website de link naar het promotiefilmpje weggevallen. Hier kan je het bekijken.

Conclusie
Momenteel zijn er op de markt zowel goedkopere als duurdere e-readers te vinden: de verschillen zitten vaak in details. Midden in dat peloton is de Medion Life MD 98900 (P6212) een e-reader met zowat alles erop en eraan plus een aantal nuttige extra’s die je elders vaak moet bijbetalen. Daarom lijkt het ons een interessante koop.
Adviesprijs
€ 99,99
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.

65 REACTIES

 1. Hoi Marja,

  Fijn dat het geholpen heeft. Ik ben benieuwd hoe hij nu straks als hij leeg is weer helemaal op zwart springt?? Bij mij blijft gewoon de pagina vaststaan.Anders kun je ook met Medion bellen. Ik ben benieuwd.

 2. Hallo Marijke,dank je wel voor je reactie.
  Inderdaad hij was leeg, terwijl het tekentje aangaf dat hij nog voor een kwart vol was.ben superblij dat hij ’t weer doet.

 3. Leg hem is aan de oplader. Als de accu leeg is slaat hij ook vast al blijft de pagina leesbaar. Maar je zou het kunnen proberen. Succes!! Laat even weten of het heeft geholpen.

 4. Met veel plezier maak ik al maanden gebruik van mijn P6212 Medion Ebook reader, maar gisteren net bij de laatste spannende bladzijden slaat het scherm vast op heel donker en bijna onleesbare letters, ik heb alles geprobeerd maar er is geen beweging in te krijgen.Heeft hier ook al iemand last van gehad en wat zou ik er aan kunnen doen,alvast bedankt voor het medenken en/of reageren.

 5. Weet iemand hier of ik ook kan mailen met de ereader. Kan wel op het net komen, maar kan bijvoorbeeld wel email adres ingeven maar niet mijn wachtwoord.

 6. Wat is jullie firmware versie? ik heb 1.0 Medion R5388, eBook-versie 20101203D.
  Ik zie dat mijn home pagina anders is. er staat niet ‘onlangs gelezen boeken’ , maar ‘ laatst geleze’. verder heb ik 6 laatst gelezen boeken.

  • Dacht ik al, ik kon ook niets vinden, jammer. Als ik lees heb ik er geen last van, maar het verschil met een Sony ereader is best groot. Vandaar dat ik me afvroeg of hij misschien ook donkerder kon.

 7. Hallo Robert, ik vraag me af of die klachten wel allemaal aan het apparaat liggen. Als hij uitgeschakeld staat dan zie je nog wel een rij boeken op het scherm en de naam Medion, maar hij is dan wel uit. Het overzetten van boeken gaat net zo gemakkelijk als het overzetten van muziek niets bijzonders. Ik kan in de zon goed lezen. Ik moest wel even wennen aan de ereader omdat ze een stuk langzamer zijn als een tablet.
  Maar als je niet tevreden bent moet je hem gewoon retour doen.

  • Klopt wat je zegt, Marijke… Het scherm van de ereader wordt nooit “blanco”, en dat hoeft ook niet, omdat zoals gezegd het scherm GEEN stroom gebruikt als die niet wisselt van uiterlijk/pagina.

 8. Ik kocht vandaag een Medion P6212, volstrekt hopeloos.

  Het probleem begint als de gebruiksaanwijzing haaks staat op de UI.

  Boeken inladen? Hoe? Gebruiksaanwijzing absoluut ontoereikend.
  Apparaat schakelt niet uit. Ook niet na lange tijd.
  Apparaat is bij slecht licht niet uit te lezen.

  Ik ben bang dat het draait om de micro SD kaart die niet meegeleverd wordt maar waar zonder het apparaat niet werkt.

  Dit is m’ n laatste kennismaking met Medion en met non-branded electronica labels.
  Het apparaat gaat onverwijld retour winkel.

  • Neem even de moeite om de reader te leren kennen. Inladen van boeken is geen enkel probleem, gewoon via USB de epub’s in het hoofdgeheugen plaatsen, anders Calibre het laten doen. Zie voor covers mijn eerdere posts.

   In- en uitschakelen? Als de reader na een poosje op stand-by staat (met het “startknop” schema op het scherm, gebruikt ie 0 energie. Dus waarom zou je ‘m “uitschakelen”?????
   Tip: kies energiemodus “normaal”. Het enige dat ie dan niet meer doet is automatisch draaien qua leesstand, maar dat vond ik althans alleen maar hinderlijk.

   Ik ben in ieder geval zeer te spreken over de P6212, zeker gelet op de prijs….

  • Oh, en de SD kaart heb je eigenlijk alleen nodig als je ook uren muziek op de ereader wilt hebben. Alleen het hoofdgeheugen al kan gemakkelijk 1000+ boeken bevatten….

 9. Hoi Joop,
  Bedankt voor je uitleg, vind het nog wel ingewikkeld maar als ik van de week tijd heb ga ik het is proberen.
  Ik heb de teksten van je berichten alvast opgeslagen in een Word document.

 10. Kun je me misschien vertellen hoe ik kan zien in mijn epub bestand of daar een foto in zit als jpg bestand??
  Dat snap ik niet goed. Ik baal er ook van dat je de kaften niet te zien krijgt. Ik werk trouwens ook met Calibre.

  • Je moet de boeken als epub’s eerst in je bibliotheek importeren (Boeken toevoegen), en in de bibliotheeklijst zie je vanzelf rechts in het overzicht of het betreffende boek als epub een cover heeft (wordt getoond)of niet.
   Zo ja, dan kan je het boek/de boeken via “Op schijf opslaan” in een aparte map op schijf laten plaatsen. Calibre maakt dan automatisch een apart .jpg bestand aan met dezelfde naam als het .epub bestand.
   Zit er bij bepaalde epub’s GEEN of onjuiste “covers”dan kan je per boek in de bibliotheek proberen de juiste te vinden via “Metadata bewerken” > “Omslag downloaden”

   (tip: installeer eerst via Voorkeuren>Plug-ins>Extra Metadata plug-ins downloaden> de “BOL.NL” . Daarmee vergroot je de kans om de juiste cover te vinden 😉

   Zie voor wat betreft het gebruik van die jpg’s als cover op de ereader mijn eerdere post.
   Dit is de werkwijze alleen als je ereader “.info” mappen op de reader zelf aanmaakt.

   Succes!

   • Oh ja, vergeten:
    Voordat je een jpg plaatst in de .info map op de medion, moet je die eerst handmatig hernoemen naar .epub.jpg

    Voorbeeld: puk en max.jpg:
    bestandsnaam wijzigen naar puk en max.epub

 11. @Bert Heijerman 26:

  De covers van de epub boeken zijn pas zichtbaar wanneer in de betreffende (wellicht verborgen).info map een JPG afbeelding van de cover met dezelfde naam als het bijbehorende epub bestand aanwezig is, met de extentie .epub.jpg

  Voorbeeld: Boek “puk en max.epub” moet een afbeelding in de info map hebben met de naam “puk en max.epub.jpg”

  Ik ben er overigens nog niet achter hoe een en ander automatisch kan plaatsvinden op de Medion. Ik gebruik zelf Calibre als bibliotheekbeheer, maar is niet in staat om e.e.a. zelf uit te voeren. Vooralsnog handwerk dus.

  Tevens erachter gekomen dat de Medion Life P6212 een kopie is van de BQ Avant3
  http://www.bqreaders.com/gb/products/avant-3.html

 12. reactie Medion betreffende de ‘8000’ pagina’s:
  onder de meest gunstige omstandigheden en continue pagina’s wisselen (dus niet lezen) zijn de 8000 pagina’s haalbaar. De door mij aangegeven 500 pagina’s voldoet volgens Medion aan de gestelde eisen!?, dus het product is volgens Medion prima in orde, ik herhaal, volgens Medion.
  Ik had het officiele antwoord van Medion graag willen toevoegen, maar in de antwoord-mail is duidelijk aangegevn dat dat verboden was. Volgende keer toch maar iets anders kiezen dan Medion.

 13. Mijn e reader valt voortdurend uit en moet meermalen per dag worden gereset. Weet iemand wat hiervan de oorzaak is? Hebben meer lezers van de Medion reader last van?

 14. De batterij gaat bij nog geen 10 % van de tot 8000 paginawisselingen mee! Valt erg tegen.
  Een klein verschil kan ik mij voorstellen, maar na 500 pagina’s weer opladen staat in schril contrast met de door Medion opgegeven (tot) 8000 pagina’s. Ondanks dat Medion zegt dat de batterij goed is, dat zal wel, maar de capaciteit is onvoldoende ga ik toch officieel ook een klacht indienen. Dat zou eigenlijk ieder1 moeten doen. Aard

 15. Hoi Richard, ik ga ook eens bellen naar de helpdesk van Medion over de batterijduur. Klopt toch gewoon niet met wat op de doos staat!!

  Hebben andere hier daar geen last van??

 16. batterijduur is inderdaad veel korter dan er op de doos staat, dat was mij ook al opgevallen. ik ben benieuwd of ze daar een oplossing voor kunnen vinden.

  • medion heeft gereageerd: batterijduur zou normaal zijn, er wordt dus niets aan gedaan. Op vakantie voortaan mijn oplader mee, en elke nacht in de oplader stoppen. Kortom de zeer korte baaterijduur is een groot minpunt van de medion e-reader.

 17. batterijduur valt erg tegen van de medion e-reader. Ik heb dit aangemeld bij de helpdesk, en wacht nog op een een oplossing. er staat op de doos 8000 paginawisselingen, maar ik kom niet verder dan 1 dagje lezen.

  • De covers van de epub boeken zijn pas zichtbaar wanneer in de betreffende (wellicht verborgen).info map een JPG afbeelding van de cover met dezelfde naam als het bijbehorende epub bestand aanwezig is, met de extentie .epub.jpg

   Voorbeeld: Boek “puk en max.epub” moet een afbeelding in de info map hebben met de naam “puk en max.epub.jpg”

   Ik ben er overigens nog niet achter hoe een en ander automatisch kan plaatsvinden op de Medion. Ik gebruik zelf Calibre als bibliotheekbeheer, maar is niet in staat om e.e.a. zelf uit te voeren. Vooralsnog handwerk dus.

 18. Hoe Aard, Bevalt je hoesje? Kun je bij alle bedieningsknoppen??
  Ik zit te twijfelen tussen die en nog een andere. Zou graag jou bevindingen willen weten.

  Groetjes Marijke.

  • dag Marijke, het is een prima hoesje, de bovenzijde is idd open en als je moeilijk doet en hem op de kop houdt zou hij er heel misschien wel uitvallen. kortom, dat zal niet gebeuren. verder is het knopje ‘home’ wel te gebruiken ondanks dat er een stukje van het hoesje overheen valt. korton, het hoesje is mij die euro’s bubbel en dwars waard.
   SUC6, Aard

 19. Hoi Aard, hoe bevalt je hoesje? Ik heb op de foto zitten kijken, maar is hij aan de bovenkant open?? Kan hij daar uitvallen? Of heb ik het niet goed gezien?
  Groet,
  Marijke

 20. Hoi Aard,
  Bedankt voor je tip, dat ik daar zelf niet aan heb gedacht.

  Zijn er misschien hier ook mensen die een hoesje erbij hebben gekocht zodat je er meer een echt boek van maakt. Dus een hoes die er omheen blijft zitten en die je open slaat als een boek?

  • Daar ben ik alweer Marijke
   Ik heb een prachtig hoesje (gifgroen) vanochtend ontvangen. Gevonden via Amazon.de Ze zijn in diverse kleuren. Ziet er erg mooi uit. Totaalbedrag 16,90 euro (inclusief alles). Het is als volgt op de rekening omschreven: “Grüne Tasche für OYO 2 Wlan – bestes Case Ledertasche* für Thalia OYO2 E-Book Reader von Thalia Buch Bol & Medion Life P6212 MD 98900 – Elektronisc”

   SUC 6, Aard

 21. Hoi Aard, Eigenlijk heb ik geen problemen meer. gelijk toen ik hem had uitgeprobeerd vond ik hem erg langzaam, niet wetende dat er een verschil zit tussen een tablet en een ereader. Dus toen ben ik gaan zoeken of ik ergens nog meer kon vinden over de ereader en ben hier uitgekomen. Daarna Bleek dat de tijd niet bleef staan, maar daar ben ik zelf achter gekomen. Bij Medion dachten ze dat het back-up batterij was. Maar andere instelling hield hij wel vast dus dat kon het niet zijn.Maar dat is nu dus ook opgelost.Lees jij de handleiding op de ereader of op je pc. Op de ereader vind ik niet handig, je moet naar beneden , omhoog , omloog wil je de hele blz kunnen lezen.
  Groetjes Marijke.

  • Dag Marijke, daar ben ik weer. Ik ben een beetje van de oude stempel en heb de handleiding uitgeprint:=, maar….als je het pdf-je hebt geopend op de e-reader en via MENU het de lettergrootte aanpast gaat het prima.Dan krijg je gewoon hele pagina’s te zien.
   SUC6, Aard

 22. Hoi Aad, zoals je hebt kunnen lezen heb ik dat al gedaan. Daar hebben ze me verteld dat er helemaal nog geen up-dates zijn voor de ereader. En mochten die er komen krijg je dat automatisch te zien op het scherm van de ereader. Maar misschien als er meerdere mensen bellen dat er eerder een up-date komt? je kunt een ereader niet vergelijken met een tablet daarvan word het beeld heel anders opgebouwd. Misschien zou je kunnen vragen of het instructie boekje wat al op de ereader staat in een epub formaat zou kunnen, want het is zo erg moeilijk te lezen. Nou ik ben benieuwd wat ze jou vertellen bij Medion.

  • dag Marijke, dank je wel voor de reactie! ik hou het wel even in de gaten, maar ik deel niet jouw mening vwb het lezen van de handleiding (pdf). deze is bij mij prima te lezen. Wat is eigenlijk het probleem bij jou?
   met vriendelijke groet, Aard

 23. Hoef je niet te doen dat heb ik al gedaan. Er zijn nog geen updates voor de ereader. Als ze er zijn dan word dit gemeld op het scherm.

 24. Goede middag, ik heb sinds 7 juli de P6212 e-raeder. bevalt goed, is eenvoudig in de bediening, goed leesbaar (bij voldoende licht) maar….1e, Update firmware wil niet, gaat wel naar de site, maar na 10 % volgt een fotmelding en dan houd het op. 2e, indien de reader in de bespaarmodus is gesprongen is het inschakelen vaak niet mogelijk. Uitzetten en opnieuw beginnen is de optie. Vandaar de poging de firmware update poging. Wie help me verder met de Firmwareupdate?
  mvrgr, Aard

  • Het is een bekend probleem, zie ook de eerdere reacties onder dit artikel; Medion zal dit moeten oplossen, dus je zult naar de hulplijn van Medion moeten bellen als je hierover meer informatie wil.

   • dank je wel voor de reactie. ik zal pogen contact met medion te krijgen vwb het probleem. mocht het resultaat hebben post ik wel weer een bericht.
    aard

 25. Hoi Piet Hein, vanmiddag met medion gebeld, en die dachten dat dat aan de backup batterij lag. Maar dat kon niet wat andere instelling bleven wel bewaard. Dus toen ben ik zelf gaan zoeken. Maar weer even geprobeerd om het boekje over de ereader die al op de ereader stond te lezen. Valt niet mee want dan moet je omhoog naar links naar recht naar beneden, geen handig formaat. Maar goed daar heb ik gevonden hoe dat zat met het vasthouden van de tijd.
  Nu vind ik die tijd niet zo belangrijk, ik kijk wel op mijn horloge 😉
  Ik denk niet dat je die kunt zien terwijl je aan het lezen bent, maar zeker weten doe ik het niet.
  Hoe langer ik hem heb, hoe beter ik hem vind. Ik was een tablet gewend en ja die kun je natuurlijk niet vergelijken met een ereader.

 26. Hoi Marijke,

  je bent een ervaringsdeskundige zie ik, zo slim was ik nog niet geweest. Tijd blijft nu inderdaad staan. Alleen zou het natuurlijk praktisch zijn als deze ook tijdens het lezen of elders getoond zou worden, behalve bij de instellingen. Zie ik nog iets over het hoofd?

  Gr PH

 27. Hoi Piet-Hein,

  Als je de datum en tijd hebt ingesteld moet je daarna op back drukken, dan blijft je tijd in de ereader staan.Succes!!

 28. Hoi LD, ik heb nergens problemen mee, alleen dat hij vrij traag is in vergelijking met een tablet. Maar als ik hem vergelijk met andere ereaders valt het best mee. Want je krijgt de pagina wel gelijk goed te zien en dat wil bij andere ereaders wel eens anders zijn. Die knipperen vaak nog een tijdje. Ik denk dat ik bij mijn eerste reactie ook te snel ben geweest. Wil willen alles sneller, en dan blijf je maar drukken of over het toestel heen wrijven en dan weet het toestel niet meer wat het moet doen. Maar hij ligt fijn in de hand, en is goed leesbaar.

 29. Wat me ook opvalt is dat je gerust een datum tijd kunt instellen, maar even later staat via het menu weer gewoon 14 jan 2011 als standaard ingesteld en ook de tijd klopt weer niet. Daarnaast is het devraag waar de datum en tijd zichtbaar wordt. Ik kan hem nergens in een scherm terugvinden

 30. Niet geheel ontevreden. 2 dagen in bezit. Na 1 maal rustig aan/uit kniop aanraken komt beginscherm knipperend op. Wat mij opvalt is dat het geheel wat donker kijkt. De pagina met het menu is vrij scherp en licht. Het lijkt wel of het “boek” een wat donkerdere achtergrond heeft. Het vegen naar de volgende pagina gaat goed, wel rustig doen.

 31. Ziet er goed uit lijkt ook mooi. Maar heb een flink aantal minpunten gevonden waardoor ik nu besluit hem terug te brengen naar de winkel.
  1. Als hij na 5 min naar spaar mode gaat in hij niet meer aan te krijgen. 1 Druk op de aan/uit knop er gebeurd niets. 2e keer weer niets. pas na 3e keer reactie. je krijg het start scherm. Dan denk je wat te gaan doen en dan valt hij gelijk terug in bescherm modus. Alleen met reset is hij er uit te halen.

  2. Oude formaten PDF files zijn niet te gebruiken omdat convertering niet goed werkt. Beeld word tin 2 pagina’s geknipt maar tekst loop dan wel door. Om te level moet je dus over 2 paginas heen schakelen.
  In uit zoomen werkt niet goed.

  3. Ik heb hier thuis een hele oude black inkt reader. Eentje die uit taiwan kwam. Daar op de zwarte markt gekocht als illegaal model. Werkte heel goed. Maar medion herkent de e-pud indeling niet en geef gewoon de gehele pagina in beeld. Ga je zoomen dat alleen de kop tekst verword vergroot maar de lees tekst blijft te klein om te lezen.

  4. Ik heb netjes alle boeken die ik heb in mappen verdeeld. En op schrijver gezet. Net alles intern overgezet. Na init alle bestanden door elkaar op scherm. krijg in lijst eerst boek van Steven king. Dan van J.K.Rowling dan weer steven king. Dan Brown en ga zo maar door. Weet dus niet meer hoe de volgorde van de boeken zijn.

  5. Soms verkeerd reageren scherm. Tik ik het scherm aan gebeurd er niets. Wrijf ik er over ga ik naar de volgende pagina. Halve wege pagina word mijn tap gezien en ga ik naar volgende pagina. Hinderlijk.

  Ben maar terug gegaan naar mijn oude. Die doet tenminste wat ik wil. zonder aanraak scherm en een veel kleinere scherm. Daar kocht ik hem voor. Jammer medion je firmware and software laten te veel te wensen over om het goed te kunnen doen.

  bart.

 32. Hoi LD, ja hoor je kunt via wifi gewoon op internet. Duurt allemaal wel wat langer, maar je ziet aan de % bovenaan hoe ver hij is met het laden van de site.
  Boeken erop zetten ging bij mij heel gemakkelijk. Ik heb wel Vista op mijn laptop staan.

  • Hallo marijke

   Bedankt voor je reactie. Inderdaad ik kan ook internetten via Wifi. Mijn probleem was dat ik geen USB drive zag maar ik keek niet goed. Ik lees nu wel boeken die ik via mijn computer geladen heb.
   Het updaten gaat niet, maar misschien is dat nog niet mogelijk of nodig omdat Medion er nog geen update voor heeft.
   Ik vind het best een aardig apparaat.

 33. Mijn e-reader kan ik niet op mijn Windows XP benaderen als drive met de bijgeleverde USB kabel. Ik krijg de vraag: Massa opslag activeren? Op ja drukken geeft dan een mededeling Bezig met synchroniseren maar dat duurt erg lang zodat ik denk dat het gewoon geen contact maakt. Wel zie ik een massaopslag apparaat in het scherm hardware veilig verwijderen.
  Ook ik kan bij het updaten tot 10% komen. Foutmeldingen zijn 3015, 3017 en 4009.
  Traag in het gebruik vind ik niet erg, als ik maar een boek kan laden. Wifi werkt wel, ik kan internetten. Enig idee?

  • Beste LD, hier ook hetzelfde probleem met het updaten. Hij begint wel, maar gooit er heel snel foutmeldingen uit. Kan me voorstellen dat er nog geen updates zijn, maar dan zou hij dat toch gewoon moeten zeggen. Nu lijkt het net of het aan het apparaat ligt.
   Ben benieuwd of het ondertussen gelukt is om een update te doen op de e-reader.

 34. Tja, wat zal ik ervan zeggen…hij reageert traag, doet soms geheel zelfstandig dingen waar ik geen opdracht voor heb gegeven. De hardware knoppen klikken wel, maar daar wordt ook traag of helemaal niet op gereageerd. Resetten werkt wel, maar duurde heel lang voor er reactie kwam. Ik dacht op dat moment dat hij gewoon stuk was. Later kwam hij weer tot leven.
  De wat langzame pagina overgangen vind ik wel prettig, die van SONY flikkeren heel nerveus.
  Mocht de e-reader de komende dagen kuren blijven vertonen, dan gaat hij terug naar de winkel.

 35. Trage en knipperende bladomslag, langzame of geen reactie op induwen knopjes of aanraken van scherm. Ik heb meteen de eerste dag al het geheel moeten resetten omdat de ebook reader was vastgelopen. De ebook reader ligt inmiddels weer bij de Aldi.

 36. Hoi Dirk, ging hij bij jou automatisch updaten?? Ik heb de vraag ook gesteld bij Medion, binnen 3 dagen bericht.
  Altijd tevreden geweest over medion spullen,dit is het eerste wat tot nu toe erg tegenvalt.

 37. Hier ooK. Start slecht op Schakelt willekeurig uit. Scherm knippert vaak.

  Bij software update komtie tot 10%, daarna foutmelding (4009 Netwerkfout op meerdere wifi netwerken).
  lijkt mij gebrekkige Firmware.
  ik wacht op terugbellen Medion.

 38. Bij allebei.Het aanraakscherm doet het slecht, vaak moet je het verschillende keren proberen voordat hij reageert. Dan de toetsen maar, maar ook daar reageert hij de ene keer wel en de andere keer niet. Dit geld hetzelfde voor het opstarten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.