Home Hardware

De eerste Medion-laptop met Windows 10 bij Aldi

0
Windows 10 is inmiddels een feit. Eigenlijk hadden we bij Aldi een explosie van nieuwe modellen verwacht, maar dat valt een beetje tegen. Bij Aldi Nederland is het nog steeds muisstil – stilte voor de storm? – maar bij Aldi België kan je vanaf zaterdag 8 augustus 2015 toch al een Windows 10-laptop kopen voor 399 euro. Een preview.

Het is intussen al meer dan twee maanden geleden dat er nog eens een computer in de aanbieding kwam bij Aldi – enkele kelderrestjes die opnieuw in de vitrine gezet werden niet te na gesproken.

Met Windows 10 in zicht was dat te verwachten natuurlijk. Mocht de verkoop van een computermodel met Windows 8.1 tegenvallen, dan zit je nadien opgezadeld met een stapel producten draaiend op een intussen verouderd besturingssysteem.

De eerste Medion laptop met Windows 10 bij Aldi

De eerste Medion laptop met Windows 10 bij Aldi (© ; licentie: )

Maar nu kondigt Aldi de Medion Akoya MD 99580 (E6416) aan: een 40 cm model werkend op een Intel Core i3-5010U processor en natuurlijk met Windows 10 als besturingssysteem.

Wie de Medion modellen bij Aldi een beetje opvolgt, zal terecht opmerken dat deze laptop wel erg bekend oogt. Hij is technisch inderdaad volkomen identiek aan de Akoya MD 99540 (E6416) die op 8 april in België en op 24 juni in Nederland in de rekken lag, toen uiteraard nog met Windows 8.1. We verwijzen je daarom graag naar onze preview van toen.

Een volledig overzicht van de samenstelling van deze laptop vind je in de technische fiche (pdf-formaat) via deze link: Technische fiche Medion Akoya MD 99580 E6416.

Onder de motorkap (foto: Computer Bild)

Onder de motorkap (foto: Computer Bild) (© ; licentie: )

We blijven bij onze conclusie uit onze preview van toen:

Conclusie
De Medion Akoya MD 99580 (E6416) is voor 399 euro een zeer betaalbare en erg complete laptop. Natuurlijk is het voor die prijs een instap-computer, maar voor het normale dagdagelijkse gebruik is dat meestal al meer dan voldoende. Spelletjesfanaten onthouden zich uiteraard.
Prijzen
€ 399
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.