Aldi Medion Lifetab MD 99200 (S9512) tablet preview

Aldi Medion tablet is goedkoop, maar geen goede koop

70
Vanaf 27 juni 2012 kan je in de Belgische Aldi vestigingen weer een tablet-pc kopen. Vanaf 30 juni zal de de Medion Lifetab MD 99200 (S9512) ook in de Nederlandse Aldi’s beschikbaar zijn. Een Android 4.0 tablet voor  minder dan 300 euro! Is dit een koopje, of lijkt het alleen maar zo?

Het eerste Aldi Medion tablet, de Lifetab MD 99000, werd de vorige maanden zowel in België als in Nederland meerdere malen te koop aangeboden. De volgende versie, de MD 99100, is zover wij weten nooit in onze landen verkocht. Maar hier is dan ineens het derde model: de Medion Lifetab MD 99200 (S9512).

Medion Lifetab MD 99200 (S9512)

Medion Lifetab MD 99200 (S9512) (© ; licentie: )

Met zijn is 299 euro deze Medion tablet maar liefst 100 euro goedkoper dan de introductieprijs van zijn voorloper. Het feit dat het eerste tablet nog uit de Olivetti fabrieken kwam en deze nieuwkomer eigenlijk een herverpakte Lenovo IdeaTab S2109 “Made in China” is, is daar misschien niet vreemd aan. Maar er zijn nog redenen.

 
Dunner en lichter

De Medion Lifetab MD 99200 is zowat even groot als zijn voorganger maar wel veel dunner en lichter: 247 x 185 x 8,9 mm en hij weegt slechts 580 gram. De MD 99000 is 1,3 cm dik en weegt 720 gram.
Deze MD 99200 (S9512) heeft een 9,7-inch (24,6 cm) IPS-multitouchscherm van 1024 x 768 pixels.

Nu we toch aan het vergelijken zijn: 9,7 inch is exact even groot als het display van een iPad 3, deze laatste heeft wel vier keer meer pixels. Overigens, een IPS-scherm heeft een bredere kijkhoek dan een gewoon lcd-scherm.

Dunner en lichter dan zijn voorganger

Dunner en lichter dan zijn voorganger (© ; licentie: )

 
Internet

De grootspraak van Aldi wat de eigenschappen van hun Medion toestellen betreft zijn we intussen gewoon. Alles is “enorm groot”, “buitengewoon scherp”, enzoverder. Maar de bewering “altijd en overal surfen, mailen, gamen, foto’s en films bekijken, enz.” waar ze nu mee uitpakken is ronduit leugenachtig, toch wat het surfen en mailen betreft.

Waar het vorige model op het internet kon via WiFi of met een SIM-kaart op het 3G (UMTS) netwerk, moet deze MD 99200 (S9512) het stellen met enkel en alleen een WiFi-module. Je kunt dus op het internet bij je thuis – tenminste als je daar een draadloos netwerk geïnstalleerd hebt – of elders via een hotspot. Kom nou, dat noemen wij toch niet “altijd en overal surfen”.

Meegeleverde accessoires

Meegeleverde accessoires (© ; licentie: )

 
Andere modules

Er zit wel een GPS-module in zodat je de MD 99200 als navigatietoestel kunt gebruiken – in zover je daarvoor een App gebruikt die niet mordicus op het internet wil. Een voordeel in dat verband is dat je bij de mobiele versie van Google Maps voortaan stukken van kaarten kunt voorladen op je toestel, zodat je het kunt gebruiken zonder permanente internetverbinding.

Je kunt je onderweg sowieso  troosten met een vleugje muziek, want er is ook een FM-ontvanger ingebouwd. Met twee luidsprekers én twee subwoofers kan dat misschien nog best meevallen.

 
Camera

De meeste tablets zijn uitgerust met twee camera’s: eentje vooraan om een videogesprek te voeren en eentje achteraan waarmee je je tablet als fotocamera kunt gebruiken. Deze MD 99200 heeft slechts één camera van 1,3 megapixels vooraan. Skypen kan dus best maar de omgeving fotograferen wordt wel moeilijk als je het beeldscherm niet kunt zien.

Vier luisprekers, microfoon, webcam

Vier luisprekers, microfoon, webcam (© ; licentie: )

 
Geheugen

Zo langzamerhand wordt het een eentonig liedje: het vorige model had maar liefst 32 GB intern flashgeheugen, wat mooi is. In deze MD 99200 zit slechts 16 GB intern geheugen (gelukkig is het uitbreidbaar via microSD/SDHC geheugenkaartjes, jammer genoeg slechts tot maximum 32 GB).

 
Batterij

Is er dan niets positief te vertellen over dit tablet? Toch wel. Zo is er niets mis met de hier gebruikte processor, een Texas Instruments OMAP 4430 Dual-Core-Processor. Hij werkt aan 1,0 GHz en heeft een werkgeheugen van 1 GB. Dit is een vrij energiezuinige CPU en omdat de MD 99200 een ingebouwde helderheidssensor heeft die de lichtsterkte van het display optimaliseert kan de lithiumpolymeeraccu het tot 10 uur uithouden en in stand-by zelfs tot een maand. Deze cijfers komen van Medion, maar blijken realistisch. Als besturingssysteem is het nieuwe Android 4.0 (‘Ice Cream Sandwich’) geïnstalleerd.

Aansluitingen

Aansluitingen (© ; licentie: )

 
Aansluitingen en accessoires

Op gebied van de aansluitmogelijkheden is ook alles oké: microHDMI, microUSB 2.0 met USB-hostfunctie, microSD/SDHC-kaartlezer en Bluetooth 3.0.
Zoals gewoonlijk bij Medion krijg je er ook heel wat accessoires bij:
• een microHDMI-kabel
• een microUSB-hostkabel
• een microUSB-synchronisatiekabel
• een headset
• een netadapter
• een opbergtas
• Zelfs een schoonmaakdoekje zit er bij!

Voorgeïnstalleerde Apps

Voorgeïnstalleerde Apps (© ; licentie: )

 
Software (Apps)

Volgende Apps zijn als volledige versie voorgeïnstalleerd:
• Documents to Go (om Office-documenten te openen en te bewerken)
• LIFETAB Media (een universele mediaspeler voor video‘s, muziek en foto‘s)
• Printershare (voor het afdrukken van documenten, foto‘s, en zo voort)
• Schetsblok (om te schilderen en te tekenen)
• Kaspersky Tablet Security: een probeerversie voor 30 dagen. Een licentie kost je 14,95 euro per jaar (zie website), er bestaan ook gratis alternatieven o.a. van AVG en Avast

Conclusie
Het vorige model kostte 399 euro, dat is weinig voor een tablet zeker als je al de extra uitrusting meerekent. De huidige MD 99200 (9512) kost nog veel minder, slechts 299 euro. Hiervoor werd zowat op alles beknibbeld. Dat zijn echter geen besparingen meer, dat zijn veeleer Griekse toestanden. Wat ons betreft laat je dit tablet beter links liggen, de kans dat je vroeg of laat tegen één van de vele beperkingen botst is te reëel.
Adviesprijs
€ 299
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

70 REACTIES

 1. Aldi Medion Lifetab MD 99300 ,gekocht in mei 2013 399 euro, vertoonde na amper 40 dagen een vlek op het scherm. Klantendienst is echt erbarmelijk en probeert je met de onnozelste excuses je recht op garantie teniet te doen. (Indien je standaardfolie zou verwijderen verloopt je garantie… uiterst belachelijk en absoluut onwettig) We borgen de tablet terug op in de doos , na wee maand in de doos mochten we ze uiteindelijk opsturen. Het werd nu ineens duidelijk waarom er een vlek was die steeds groter werd. Het toestel was na 2 maand gewoon opengebarsten, in de doos.. Batterij opgezwollen vermoeden we. Gelukkig gebeurde dit niet toen hij in het stopcontact zat in het begin !!!!!! We wachten nu reeds een aantal maand na de eerste melding en hopen een nieuwe te krijgen. Misschien zijn de producten soms wel goed maar bij recht op garantie is de klantendienst superslecht en handelt onwettig. Vrienden werden ook opgelicht door hun hersteldienst voor 50 euro, nochtans ook in garantie ! Wat ben je met 3 jaar garantie als er nog geen beroep kunt op doen na 40 dagen ! Het verschil met de tablet van Sony Xperia 550 euro die ik me ter vervanging kocht is ENORM ! En hun klantenservice is SUPER!

  • Ik kan mij niet voorstellen dat Medion het niet goed oplost.
   Als het niet geschoven kan worden op eigen schuld, laten vallen etc. dan moet het gewoon opgelost worden.
   Als de accu is opgeblazen moet het natuurlijk te zien zijn en daar kun je niets aan doen dus recht op een andere nieuwe, want het is binnen 6 maanden.
   Kom je er niet uit met Medion, bel dan eens naar het regiokantoor waar de Aldi bij jullie onder valt en meld de ervaring met Medion.
   Dat willen ze echt niet, hoor dat ze het niet goed oplossen.
   Laat eens horen hoe het is afgelopen.

   • Gelukkig dat dit niet bij iedereen gebeurd. Maar het stemt toch tot nadenken? Ik kan me voorstellen dat sommige personen er zich in berusten dat het niet meer opgelost geraakt. Spijtig hoor, ik zelf had er ook meer van verwacht ! Het kost energie. Ik koester nog een beetje vertrouwen op Medion AG maar niet op de Belgische klantendienst met hun Nederlandse operatoren. Ik hou jullie alleszins op de hoogte.

    • @ Marleen

     Niet bij laten zitten, wel de boel warm houden, dat is gewoon het Europese recht.
     Fabrikanten vervangen natuurlijk liever niet, dat is logisch, maar als je het er bij laat zitten ben je niet goed bezig, met zo’n nieuw toestel, in deze tijd moet je er nu eenmaal zelf achteraan.
     Ik zou toch eens contact opnemen met het regiokantoor van de Aldi, want bij hen heb je het gekocht.

     • Na ook op de Aldi-website een klachtformulier te hebben ingevuld kwam alles pas goed op gang.
      In die week kregen we ook van Aldi een brief dat we met de tablet terug mochten naar de winkel om integraal ons geld terug te vragen. Hij was echter al opgestuurd (onder voorbehoud weliswaar). Na 3 weken kregen we bericht dat het toestel wel degelijk defect werd bevonden maar onherstelbaar, men ging de dagwaarde (??er werd geen bedrag vermeld ) terugstorten. Ik heb dan gevraagd om het volledige bedrag terug te krijgen omdat mijn gebruik’geluk’ toch maar amper 40 dagen was. Het geld werd gisteren integraal terug gestort.
      Waarom werd er niet in de eerste instantie gezorgd dat we de tablet konden opsturen, waarom moesten we zelfs daarop 3 maand wachten? Men trekt direct een hoge muur op en je moet maar zien dat je erover klimt om je rechten te bekomen. Ik vraag me af : Hoeveel mensen hebben de kracht niet op over de muur te klimmen? Medion moet hier enorm geld op besparen !
      Wat Aldi zelf betreft : DEZE HEBBEN CORRECT GEHANDELD EN ZOUDEN ZELF HET VERSCHIL VAN DE DAGWAARDE TEGENOVER DE AANKOOPPRIJS TERUG BETAALD HEBBEN ! Spijtig dat de website echter vermeld dat je eerst contact moet opnemen met de fabrikant.
      Mijn les : Schrijf direct de Aldi-website aan want zij zijn toch verantwoordelijk als verkoper en koop gewoon geen Medion meer.

  • Ik heb ook een defect gehad aan deze tablet. Na bijna 2 jaar hield hij er mee op. Gebeld met Medion-service en ik kreeg een retourmail met een handleiding met barcode om de tablet gratis retour te sturen. Na 18 dagen kreeg ik de tablet gerepareerd terug. Een perfecte service dus. Ik ben heel tevreden over de klantvriendelijkheid en de doeltreffende actie van Medion.
   Het is toch raar dat het bij een ander zo fout kan lopen. Voor mij onbegrijpelijk.

 2. 2 van deze Tablets S9512 aangeschaft bij Bart Smit in Nederland á € 179 mei en juni 2013
  Zeer tevreden over.
  OK, niet geschikt voor de hele grote spellen, maar voor huis-tuin-keuken gebruik zeer aan te raden.

  Nadeel is dat er geen passende matte folie voor te krijgen is, ook niet bij Medion.
  Die moet je zelf knippen. Ga naar de Xenos, daar hebben ze 3 in 1 verpakking folie – mat – voor onder de € 8,_
  2 mm. Aan onder én bovenkant afknippen (anders komt camera gaatje niet uit)
  Maak eerst een malletje van papier.
  Gaat er redelijk netjes op en is mooi mat, ideaal.
  Een goede Bookcase is niet te krijgen, het best past nog een iPod model, maar ook hier komen dan de aansluitingen niet goed uit.
  Die moeten uitgeknipt worden.
  Klantenservice helpt je verder denk ik.

 3. ‘Nu we toch aan het vergelijken zijn: 9,7 inch is exact even groot als het display van een iPad 3, deze laatste heeft wel vier keer meer pixels. Overigens, een IPS-scherm heeft een bredere kijkhoek dan een gewoon lcd-scherm’.

  Een typische reactie van een Belg. Wat de beste man er niet bij verteld is dat een iPad3 dan ook weer rond de €550 kost.

 4. Ik zie dat deze tablet uitgerust is met een micro SD-kaartlezer en een micro USB aansluiting. Het is dus niet mogelijk met deze tablet om een gewone SD kaart of een gewone USB-stick aan te sluiten?

  • Er zit een verloopkabeltje bij, je kunt daarmee gewoon een USB stick of USB kaartlezer of een toetsenbord of muis aansluiten.
   Ik gebruik de app ‘verkenner’ om de usb stick te benaderen met ES Explorer lukt me dat niet.
   Ik ben erg tevreden met deze tablet

   • Dank je wel Gerard voor deze nuttige informatie. Ik vertrek binnen een 10 tal dagen op reis en de mogelijkheid om een normale USB stick aan te sluiten is voor mij wel essentieel. Met deze tablet is dit dus mogelijk en daar ben ik heel blij om.

 5. Hallo beste bij het afspelen van muziek op de tablet Livetab Medion
  MD 99000
  Zit er konstand een tikkend geluid in TIK TIK TIK steeds zelfde en geregeld en snel na elkaar niet bij clips de achtergrond muziek dat is ok staat op een kaartje, laat ik de muziek afspelen op een Pc of Laptop dan is alles ok
  kan er iemand helpen alvast dank grtjs Eddy

  • Als je hiermee de “gewone” Office 2010 bedoelt: nee, die is voor Windows-computers, dit tablet heeft een ander besturingssysteem (Android).

  • als ik het goed begrijp gaat dat men geen enkele tablet werken en is het enkel “Documents to Go” dat gebruikt kan worden voor documentbeheer.

   Ook stel ik vast dat dit geen goede aankoop is vanwege diverse beperkingen.
   Wat kan U dan aanraden in de prijsklase 300-400 euro?
   dank bij voorbaat

  • Correct: MS Office 2010 gaat op geen enkel tablet werken. Je kunt je toevlucht nemen tot bvb. Google Docs om zo online je WORD documenten te raadplegen/bewerken, maar vlot gaat dat zeker niet gaan – al was het maar omdat je de helft van dat kleine scherm moet invullen met een virtueel klavier. Als je echt onderweg aan documentenbeheer wilt doen kan je evtl. een netbook overwegen. Op het 2de deel van je vraag kunnen we niet ingaan: de markt verandert te snel, de prijzen zijn zo verschillend voor hetzelfde toestel en we kennen jouw precieze behoefte niet. Daarom kunnen we jou geen bepaald toestel/merk aanraden.

 6. Ik heb een MD99000 aangekocht maar het is een ramp.
  Foto’s van de SD kaart'(mini) kan ik niet opslaan op mijn tablet, die verdwijnen van zodra de SD kaart verwijderd wordt? Verbinden met mijn PC (windows XP) lukt ook niet.
  Goede raad als je geen specialist bent afblijven (niet kopen)

 7. Wat een negatieve review zonder dat je het apparaat vast hebt gehad. Gisteren heb ik een exemplaar opgepikt bij de Aldi met als doel het voor development te gaan gebruiken.

  Mijn bevindingen:
  – Relatief laag geprijsd
  – Hele nette afwerking, design misstaat ook niet
  – Wie heeft 3G nodig wanneer steeds meer telefonie aanbieders tethering ondersteunen
  – 16GB opslag vind ik niet weinig
  – 1GB geheugen is ook ruim
  – Het scherm is goed, inkijkhoek is goed
  – Touch werkt goed
  – Zit zelfs GPS in (had ik niet verwacht)
  – HDMI-aansluiting
  – De FM-radio is echt een grappige toevoeging
  – De geluidskwaliteit van de speakers is goed
  – Kwaliteit van de lederen ‘pouch’ is beter dan verwacht
  – Alle kabels zitten er bij, ook de HDMI
  – Er zit een trilfunctie op (staat default aan voor elke toetsaanslag en elke actie die je doet, beetje irritant)
  – Hij werkt vlotjes

  Wat ik minder vind:
  – De microusb aansluiting voelt wat ielig, kan mss gebeuren dat je de MicroUSB verkeerd om erin steekt en dan heb je een probleem.
  – De default launcher en apps. Dit is Android-eigen: een allegaartje van verschillende iconen. Maar een bezoekje aan Google Play, zoeken op ‘Launcher’ en je bent de man
  – De default webbrowser ben ik niet zo gek op, ook daar Google Play to the rescue
  – Er is soms minimale ‘lag’ bij het bedienen, niet veel, maar ook dit is Android-eigen

  Neutrale opmerkingen:
  – Wifi is alleen 2.4 GHz voor zover ik heb kunnen zien

 8. Net gekocht. Ziet er redelijk uit. Geheugen lijkt minder dan aangegeven, (658 M ipv 1 gig). Mooie kleuren, redelijk scherp. hdmi en usb werkt ook prima, resolutie van hdmi heb ik nog niet kunnen bepalen. wordt wel wat warm aan de achterkant. Niet supersnel, maar spel en browsen gaat tot nu toe vloeiend. 3G heb ik niet nodig, de verschillende aansluitingen (hdmi en usb host) vind ik erg handig, evenals de bijgeleverde snoeren….

 9. Voor navigeren op zee, heb je alleen GPS nodig + natuurlijk de zeekaarten, die je bijv via de Navionics App kunt kopen .Deze kaarten moet je via internet (bijv thuis) eerst laden op je tablet. Dan is belangrijk de antenne ontvangst van je GPS. Indien de tablet van metaal is, is de ontvangst echt slechter als wanneer je tablet van kunststof is. Hier praat niemand over.GPS ontvang je altijd via satellieten, en daar heb je geen abonnement voor nodig.

 10. Hoe zit het met het gewichtsverschil??
  Deze is ca. 2 ons lichter dan zijn voorganger, ook niet onbelangrijk.
  Gaat 750 gr. niet irriteren na verloop van tijd?
  Ik twijfel tussen deze en de vanaf 5 juli wederom in Duitsland verkrijgbare P9516.
  In eigen land kan ik simpel met de smartfone tetheren, maar niet in het buitenland.

 11. Ik vind dat in dit review erg zwaar wordt getild aan het gemis van 3G.

  3G op een tablet is een functie die, als je hem gebruikt om “vrij te kunnen surfen” handen vol geld per maand kost. Dat ga ik (en velen met mij) dus nooit doen. Bij mijn kinderen heb ik de 3g functie op hun smartphone geblokkeerd!

  Natuurlijk is het vervelend als je even geen bereik hebt, maar that’s life. En als je wel bereik hebt, maar dat kost je zowieso een paar tientjes per maand, wordt je daar dan blij van?

  Kortom – als de tablet €100 goedkoper is en het enige verschil is dat er “slechts” 16 GB en geen 3G in zit, is dit voor mij een top deal.

  • Als je op voorhand goed weet wat de minpuntjes zijn van dit tablet en als die nou net voor jou van weinig of geen belang zijn, dan hou je uiteraard een goedkoop toestel over. Maar de reclameboodschap “altijd en overal surfen en mailen” blijf ik misleidend vinden, zoiets jaagt me de gordijnen in.

   • Daar zit wel wat in. Dat geldt trouwens ook voor “goedkoop, maar geen goede koop”.

    Verschil is dat ik bij promotieteksten weet dat er soms onterechte superlativen in zitten.

    Bij een review verwacht ik dat niet.

   • Dhr Paulus zal wel een doorgewinterde apple-fan zijn. Hoe is het anders mogelijk dat je de beeldscherm resolutie vergelijkt met die van de iPad-3. Dit is hetzelfde – door het grote prijsverschi – als appels met peren vergelijken. Als dhr Paulus dan toch nog een poging wil doen om het medion tablet objectief te beoordelen, neem dan de IPad-2 en zie dan daar – honderd eurietjes prijsverschil – met alleen het 3G verhaal ten gunste van de iPad – is me dat even schrikken.

 12. Morgen is er ook een aanbieding bij Gamma.Ook een 9,7 inch. De prijs is dan 179 euro. wel 2 x 2.0 Megap. camera. Geheugen 8 GB. Andere processor. Wat is wijsheid? Misschien gewoon wachten tot er meer bekend is?

  • Het is een Preview, Aldi/Medion stelt spijtig genoeg geen toestellen ter beschikking voor een echte Review. Maar het gaat wel iets verder dan “uit de folder”. Meestal verschijnen die Medion toestellen 1 à 2 weken eerder in Duitsland, Oostenrijk e.d. De lectuur van de lezersbrieven op de websites van onze buitenlandse collega’s leert veel over deze toestellen. Ook kunnen we altijd vergelijken met soortgelijke toestellen die vroeger in aanbieding waren: wat zijn de wijzigingen, aan welke meerprijs?
   Natuurlijk zouden we veel liever de toestellen zelf in handen krijgen, want meten = weten. Misschien ooit, als Aldi zijn strategie wijzigt…

 13. Vraagje over de display: is de kwaliteit vergelijkbaar met dat van merken als bijvoorbeeld Samsung of Asus? (is gezien mijn ogen belangrijk bij het lezen).

  • In ComputerBild lees ik hierover: “de weergave is beduidend helderder dan bij zijn voorganger, maar het lezen van e-mails in volle zon is nog steeds een probleem”. Het is een IPS scherm (In-Plane Switching technology) dat beter hoort te scoren qua kleurweergave en kijkhoek dan de vroegere TN displays. Maar een iPad3 heeft een resolutie van 2048×1536 Pixels, deze MD 99200 slechts 1024×768 Pixels. Een iPad geeft dus meer detail – de vraag blijft of dat met het blote oog waar te nemen is.

 14. Hallo als leek snap ik er nog steeds niets van. Dus mijn vraag is dit tablet te gebruiken op de boot als navigatie middel?

  • Dat staat er toch redelijk duidelijk in. Het heeft geen 3G, dus als je navigatie een internetverbinding nodig heeft is deze niet bruikbaar. (op tethering via de smartphone na)

  • Er zit id. een GPS module in, dus plaatsbepaling is mogelijk. Rest natuurlijk het programma (de App). Zoals ook Tom net aanhaalde kan je onderweg niet zomaar op het internet, je hebt ergens een wifi signaal nodig. Nu bestaan er wel degelijk Android Apps die zonder internet (dus off line) werken. Kijk bvb. naar deze NavFree App. Maar let op, er zit precies toch een angeltje onder het gras: in de recensies lees ik dan weer dat dit programma weliswaar off line werkt, maar wel een internet verbinding nodig heeft om vooraf de bestemming op te zoeken. Bovendien weet ik ook niet of die App ook bruikbaar is op de boot, want echte zee-mappen zullen daar wel niet insteken.

 15. Meneer paulus de boskabouter,

  Voor sommige mensen zal het nooit goed genoeg zijn. Zeker nier voor mensen met kaal voorhoofd, bril en baard. Altijd slechte ervaring mee…

  • Voor sommige mensen zal het nooit goed genoeg zijn“: als je regelmatig mijn previews leest zal je kunnen vaststellen dat ik zeker zo vaak een positieve conclusie maak, soms met beperkingen (“niet voor doorwinterde gamers”), tot zelfs zeer positief zoals bij de voorganger van dit tablet.

  • Het staat iedereen vrij om hem alsnog te kopen…maar in dit geval weegt de goedkope prijs niet op tov de beperkingen…goedkoop is soms duurkoop…

   • Echt veel beperkingen zijn er niet… 3G via Tethering op de smartphone. Om foto’s te nemen heb ik wel wat beters dan een lens van enkele mm die op geen enkele manier deftige foto’s kan nemen en geen optische zoom heeft. Als je het zo bekijkt heeft elke tablet wel zijn beperkingen. 16 gig ram is niet te veel, maar ook niet weinig. Zeker niet als je een smartphone hebt met maar 159 MB ram om apps op te plaatsen. Kijk, puur afgaande op de prijs in vergelijking met andere toestellen is dit geen slechte deal volgens mij. Ik heb wel nog even duitse sites geraadpleegd waar dit toestel wel zeer goed voor de dag kwam, op het afspelen van verschillende formaten van films na.

  • “Will”, hou het aub netjes in de reacties. Dit soort persoonlijke opmerkingen zijn nergens voor nodig en al helemaal niet als ze anoniem worden geplaatst. Dwing ons niet om een verplichte inlog te voorzien voor de reacties. De redactie. (PS: We willen er nog eens op wijzen dat alle ip-nummers worden gelogd van wie een reactie plaatst. Dus echt anoniem zijn ze niet.)

 16. Vraagje, kan ik op de mini-USB aansluiting van de MD 99200 (uiteraard met de juiste USB kabel)bij voorbeeld een KPN dongel met simkaart aansluiten en zo internetten op een UMTS of 3G netwerk ?

  • Omdat ik het antwoord ook niet wist heb ik wat zitten rondzoeken op het internet, en mijn ietwat vreemde conclusie is: soms werkt het, soms niet.

   • Moet je niet een programmaatje installeren voor zo’n dongel? Dat moet op mijn netbookje wel. Dus onder windows en ik weet niet of die programma’s er onder android ook zijn?

   • Op de website van KPN stellen ze toch dat je voor mobiel internet ofwel hun dongel kunt gebruiken maar dan met een programma dat op Windows draait ofwel met een sim-kaartje op het 3G netwerk. Volgens mij ga je bij KPN niet gesteld geraken want geen van deze 2 oplossingen is bruikbaar op dit tablet.

 17. Die “Griekse toestanden” zijn allemaal ongeveer gelijk aan die in de Apple iPad 2 Wifi 16 GB op de camera na (scherm 1024×768 pixels – 16Mb – geen 3G), maar die heeft nog meer Griekse toestanden: geen usb – opslagcapaciteit niet uitbreidbaar – geen HDMI. Indien de essentie van een tablet trouwens is om je ‘altijd en overal de vrijheid te geven’ dan was de eerste Ipad dus een miskleun ipv een trendsetter?
  3G en een tablet als fototoestel zijn voor nogal wat mensen volstrekt misbare gadgets.

 18. Nog nooit over tethering gehoord? 🙂 Dan heb je geen extra 3G of een duur 3G abo meer nodig. Foto’s nemen met een tablet of smartphone is ook veelal slechte kwaliteit dus… Lijkt mij dus wel een interessant toestel als je weet hoe je die beperkingen kan omzeilen.

  • Tom, tethering werkt juist andersom: wordt gebruikt om je tablet via wifi als 3G modem te gebruiken voor je laptop. Maar dan moet die tablet natuurlijk wel een 3G module hebben. Wat deze dus niet heeft.

   • Ik denk dat Tom bedoelt dat je met het abo van je smartphone via tethering een wifi-verbinding voor je tablet kunt maken. En dat klopt, want dat doe ik ook met mijn netbookje.
    Dus ik heb geen tablet met 3G nodig, en ook voor gps en foto’s heb ik aparte (=betere) toestellen. Alleen het wat beperkte geheugen zou een probleem kunnen zijn, want ik wil wel wat foto’s, filmpjes en mp3-tjes meenemen.

 19. Hoi,

  IK ben totaal leek op dit vlak maar wilde er toch ééntje kopen.
  Als ik bv op vakantie ergens een draadloze verbinding heb, dan kan toch op het net?
  Hoe zit het met Word, Exel, Acces en powerpoint kan dit overgezet worden? Ik zou hem namelijk willen gebruiken om wat werk te verrichten.
  Tegenwoordig kan je voor zulk een toestel een extern klavier aankopen, gaat dit voor dit toestel ook?

  Bedankt alvast
  Vriendelijke groeten
  Guido

  • Ja natuurlijk, waar ter wereld ook kan je op het internet zolang daar maar een draadloze verbinding (hotspot) aanwezig is. Maar de “gewone” Microsoft Office programma’s werken niet op dit tablet, daarvoor heb je Windows nodig. Dit tablet werkt met Android, dus heb je Android apps nodig. Maar als ik zo lees wat jouw bedoeling is, zou ik eerder uitkijken naar een Netbook, zoals we er hier eentje beschreven maar je vindt die uiteraard van alle merken en prijzen in de computerwinkel, Media Mark of welke keten dan ook.

   • Inderdaad, want de ondersteuning voor MS Office op Android is maar zeer beperkt en bovendien alleen beschikbaar in betalende apps. Maar verwacht niet ingewikkelde lay-outs een op een te kunnen bewerken met een Android tablet (of met een iPad trouwens); wil je dat dan zul je moeten wachten tot Windows 8 en de bijbehorende Metro tablets zoals Microsoft Surface bij ons op de markt komen, maar dat zal pas volgend jaar zijn.

 20. Vraagje de medion md99000 beschikt over een micro usb is dat een volwaardige usb om bijvoorbeeld een extra wifi antene op aan te sluiten (kamper)

 21. Ik lees in het artikel beperkingen als geen 3g mogelijkheid en SD-geheugen is beperkt tot 32Mb. Verder kom ik geen nadelen tegen.
  Waarom dan toch geen goede koop?

  • Een tablet dient precies om je altijd en overal de vrijheid te geven, te surfen, chatten,… Met alleen WiFi kan je dat wel vergeten. Een serieuze foto mee nemen kan ook niet want er zit geen back camera in. Een echt bruikbare GPS mis je ook. O ja, je kunt eerst thuis (WiFi) een deelmap van Google Maps opslaan en dan daarmee werken, maar echt handig is dat niet. Vergeet niet dat het vorige model dat wel allemaal kon, en (bij 3de verkoop) slechts 70 € meer kostte. Natuurlijk kun je hem prima als e-reader gebruiken, Angry Birds mee spelen… Ik zeg ook niet dat het een slecht toestel is, maar in mijn ogen mist het de essentie, de veelzijdigheid van een tablet.

   • René, ik vind dat deze review een heel negatieve inslag heeft. En dat enkel, zo lijkt het toch, uit een beschrijving van de specificaties, want volgens mij heeft u dit toestel niet in handen gehad?

    Ik ben net in de markt voor een tablet, maar het zal er eentje worden zonder 3G. Dit heb ik gewoon niet nodig. Navigatie zal ik ook al niet gebruiken, dat heb ik in de wagen. En voor foto’s heb ik een aantal apparaten (groot en klein) die veel beter geschikt zijn dan om het even welke tablet ooit zou kunnen.

    De hamvraag is misschien eerder: als dit geen goede koop is, welke 10″ tablet zou in deze prijsklasse dan wel een goede koop zijn, volgens u? Ik vraag dit uit welgemeende interesse, want ik ben zoals gezegd op zoek.

   • Ik ga je hetzelfde antwoord geven als ergens bovenaan (reactie 14.1 geloof ik): als je op voorhand goed weet wat de beperkingen van dit toestel zijn, en als die nou net voor jou geen minpuntjes betekenen, dan hou je uiteraard een goedkoop toestel over dat perfect aan jouw noden beantwoordt. Ik spreek nu zuiver voor mij: hoe je het nou draait of keert, ik vind dat dit tablet echt het minimum minimorum aan boord heeft. Ik zou voor 70 € meer met het vorige model thuiskomen. Maar ik sleur altijd en overal een netbook mee omdat dat een deftig klavier heeft en ik ook onderweg vaak met MS Office toepassingen werk. Anderzijds zit daar geen GPS in en kan ik er ook geen foto’s mee nemen – maar dat vind ik niet erg…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.