Schetsen op papier meteen digitaal verwerken

0
102
 
Tekenkwaliteit

Je kan schetsen op papier met een grootte tot een vel A4. In de Sketch Manager toepassing kan je instellen of je het papier in portret- of landschapsrichting wil gebruiken. De pen heeft een standaardpunt met een dikte van 1 mm. De vulling met zwarte inkt kan je eenvoudig vervangen door de punt in het speciale penpuntgaatje in het etui te houden en ze eruit te schuiven. Bij de tekenpen zitten nog vier extra vullingen. Eventueel zou je vullingen met een andere kleur kunnen kopen, maar een potloodvulling kan je niet gebruiken.

Niet alle lijnen zijn recht, terwijl dat wel zo is op het origineel

Niet alle lijnen zijn recht, terwijl dat wel zo is op het origineel (© ; licentie: )


We maakten verschillende schetsen met de Inkling tekenset. Wat opvalt is dat lijnen niet altijd recht zijn of niet precies overeenkomen met de originele tekening op papier. Ook zijn de lijnen donkerder dan op de tekening, wat met name opvalt bij arceringen. In de Sketch Manager kan je de schetsen laag per laag bekijken. Ook is er een ‘Scrubber’-balk waarmee je bepaalde delen van een laag ook nog kan splitsen in nieuwe lagen. Dat kan handig zijn als je dat onderdeel graag apart wil bewerken in een andere toepassing.
Tot slot kan je je tekening ook afspelen als een filmpje om te kijken hoe ze is gegroeid. Maar er is helaas geen mogelijkheid om het filmpje als video op te slaan of te exporteren in een ander formaat om het aan anderen te tonen, tenzij die ook een Inkling hebben.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelEen e-reader uit 1935
Volgend artikelKranten uit de hele wereld vertaald met één klik
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.