Schetsen op papier meteen digitaal verwerken

0
102

Wacom Inkling

Wacom Inkling (© ; licentie: )

We gaven de pen ook in handen van Mila Van Goethem, een studente die de opleiding Beeldverhaal volgt aan de Sint-Lukas Hogeschool en die het gewoon is te werken met een pentablet. Ze was nieuwsgierig naar de mogelijkheden, maar vond de pen al snel te onbetrouwbaar en te onnauwkeurig om ze te gebruiken bij haar tekenwerk. Ook bij haar werden lijnen niet opgepikt, waren ze krom in plaats van recht of stonden ze niet precies op de plaats in de digitale schets op het scherm van haar MacBook.

Conclusie
Wie veel tekeningen en schetsen op papier maakt om zijn ideeën vorm te geven of als voorbereidende studies voor projecten, hoeft dankzij de Inkling tekenset het resultaat niet meer in te scannen, maar kan de schetsen eenvoudig digitaliseren. Bovendien kan je werken in lagen, iets wat met een eenvoudige scan niet mogelijk is en wat in de volgende stadia tijdwinst kan opleveren. Deze digitale tekenset van Wacom is eerder bedoeld voor het ruwe en voorbereidende schetswerk, want de nauwkeurigheid van de digitale pen is niet groot genoeg om zeer gedetailleerde tekeningen te digitaliseren. Daarvoor gebruik je beter de andere penproducten van Wacom. Maar daarmee kan je uiteraard niet tekenen op papier, wat met de inkling wel mogelijk is.

(65/100)

Adviesprijs
€ 169,90
Foto van Wacom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelEen e-reader uit 1935
Volgend artikelKranten uit de hele wereld vertaald met één klik
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.