Schetsen op papier meteen digitaal verwerken

0
Ondanks de mogelijkheden van computertechnologie gebruiken veel creatievelingen, zoals illustratoren, architecten, ontwerpers en striptekenaars, nog graag pen en papier om hun ideeën vorm te geven. Vaak worden die eerste schetsen daarna digitaal uitgewerkt. Wacom geeft hen met Inkling nu de mogelijkheid om hun werk op traditionele wijze te beginnen, maar het meteen ook al te digitaliseren voor verdere bewerking. Een test.

Wacom is een producent van interactieve pentabletten en schermen. De pennen werken draadloos en zonder batterijen dankzij elektromagnetische technologie. Ze zijn ook drukgevoelig zodat ze erg bruikbaar zijn bij grafische toepassingen. De Inkling digitale tekenpen is een aanvulling op het gamma en maakt het mogelijk rechtstreeks op papier te schetsen. Het resultaat hoef je niet meer in te scannen, maar kan je overbrengen naar de computer. Elke lijn die je tekent wordt immers opgeslagen in een ontvanger. Bovendien kan je met de Inkling tekenset ook in lagen werken.

Wacom Inkling

Wacom Inkling (© ; licentie: )

 
In de doos

Naast de digitale pen zit er in de verpakking nog een plastic etui dat alle accessoires bevat: de Inkling ontvanger, usb-kabel, vier reserve inktcartridges en een snelgids. De volledige handleiding in pdf-formaat wordt geïnstalleerd zodra je de ontvanger met je computer verbindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.