Schetsen op papier meteen digitaal verwerken

0
102
 
Inkling Sketch Manager

Om het resultaat van je schetsvlijt in digitale vorm te bekijken, moet je de ontvanger aansluiten aan je pc of laptop met de meegeleverde usb-kabel. De toepassing opent automatisch en toont in de Previewer een overzicht van alle schetsen die zich op de ontvanger bevinden. Tevens opent Windows de map van het externe opslagapparaat (vergelijkbaar met het insteken van een USB-geheugen of SD-geheugenkaart).

Previewen in de Inkling Sketch Manager

Previewen in de Inkling Sketch Manager (© ; licentie: )


In het menu bovenaan bevinden zich vier tabbladen. Dat zijn er meer als je ook de toepassingen Adobe Photoshop, Adobe Illustrator of Autodesk Sketchbook op je computer hebt geïnstalleerd. Je kan dan immers met één klik de schetsen in de door jou gekozen software importeren als bitmap- of vectorafbeelding voor verdere bewerking. De gedigitaliseerde versies bevatten de lagen en de lijndikte van de originele schetsen. Ze hebben een resolutie van 600 dpi. Schetsen worden opgeslagen in native Inkling-formaat. Zonder lagen kan je ze ook in andere populaire beeldformaten bewaren, zoals JPEG, PNG, PDF of SVG. Je kan ze ook meteen als PDF versturen per e-mail vanuit Sketch Manager. De software oogt nogal basic en we vermoeden dat Wacom ervan uitgaat dat je de tekeningen nog zal bewerken in Photoshop, Illustrator of Sketchbook.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelEen e-reader uit 1935
Volgend artikelKranten uit de hele wereld vertaald met één klik
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.