3D-replica van ongeboren kindje vervangt wazige echofoto

0
28
Mogelijk zitten ouders er niet meteen op te wachten, maar een Japans bedrijf kan via 3D-printen een replica produceren van een ongeboren vrucht in de baarmoeder.

Alles lijkt zowat gemaakt te kunnen worden met 3D-printen, van het meest onschuldige object tot een minder voor de hand liggend voorwerp als een wapen. Een medewerker van Airbus gelooft zelfs dat het mogelijk moet zijn om tegen 2050 hele vliegtuigen te printen met een enorme 3D-printer.

Shape of an Angel

Shape of an Angel (© ; licentie: )

Het Japanse technologiebedrijf Fasotec is ook actief op het vlak van 3D-printen. Het biedt toekomstige ouders die eens wat anders willen dan de traditionele echofoto van de embryo een alternatief: een 3D-print van de foetus. De zwangere moeder moet hiervoor een MRI-scan laten maken die wordt omgezet in een 3D CAD-bestand. Het bestand wordt vervolgens met een 3D-printer afgedrukt waarbij doorzichtige hars wordt gebruikt voor buik en bekken van de moeder en witte hars voor de foetus.

Fasotec biedt het sculptuur, dat 90 x 60 x 40 mm meet, aan onder de naam “Shape of an Angel” en rekent er 100.000 yen voor aan of omgerekend ongeveer 1.050 euro. Je krijgt er wel een bijpassend opbergdoosje bij. Het sculptuur in hars kan zo op de schoorsteen. Vraag is of je kindje op wat oudere leeftijd blij zal zijn met een 3D-model uit zijn eerste levensjaar.

Vorig artikelExtra grote multimediamonitor van AOC
Volgend artikelPixma inkjet-multifunctionals met handig softwareplatform
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.