Weerstation voorspelt Europees weer voor vier dagen

5
194
Wil je weten hoe lang de barre kou nog duurt zonder telkens naar het weerbericht te moeten luisteren, dan is het weerstation van Oregon Scientific misschien het overwegen waard.

Het Oregon Scientific WMH 800HG weerstation vertelt je 24u op 24 welk weer het is en wordt. Het weerstation heeft een slank design. Cijfers en pictogrammen vertellen je wat de binnen- en buitentemperatuur, de binnenvochtigheid en de windrichting is en een geeft een weersvoorspelling voor vier dagen van de geselecteerde Europese zone. Met een knop kan je de achtergrondverlichting van het LCD-scherm activeren om de weerinformatie nog duidelijker leesbaar te maken.

Oregon Scientific WMH800HGK

Oregon Scientific WMH800HGK (© ; licentie: )

De Oregon Scientific WMH 800HG beschikt ook over een kalender en een radiogestuurde klok die automatisch de juiste tijd aangeeft. Het toestel wordt standaard geleverd met de THGN 132N draadloze thermosensor, die je buiten aan een muur kunt bevestigen. De Oregon Scientific WMH 800HG meet 9,5 x 4,8 x 16,5 cm en weegt 240 gram. Het weerstation heeft een adviesprijs van € 119.

Foto van Oregon Scientific
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelInnovatieve prikklok meet werkuren met QR-codes en Apple iPhones
Volgend artikelNieuwe serie SATA III solid state drives van Transcend
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Het weerstation Oregon Scientific WMH 800 oogt werkelijk schitterend. De binnen- en buitentemperatuur alsmede de luchtvochtigheid binnen worden correct weergegeven, maar daar houd ook alles mee op. De weersverwachting voor de huidige en de komende dagen functioneert niet. Het selecteren van een land en dichtstbijzijnde plaats is volslagen onmogelijk. Gezien de gewekte verwachting is dit dus weggegooid geld.

  2. Dank je wel. Ik kende DCF77 wel, maar had er geen idee van dat ze nu ook weersinformatie doorzenden. Bijzonder interessante en nuttige toepassing.

  3. Ik vraag me af hoe dit ding het weer voorspelt. Op de website van de fabrikant staat dat het contact opneemt met een meteorologisch centrum. Persoonlijk geloof ik daar bitter weinig van. Via welke radiofrequentie komt die meteorologische informatie dan binnen? Ik denk dat dit puur boerenbrdrog is en dat het toestel het weer gist enkel op basis van de eigen metingen. Graag meer info.

    • In de handleiding staat dat er een icoontje op het display is om aan te geven of de weerinformatie is binnengekomen in de laatste 48 uur. Dus dit ding heeft wel echt een ontvanger. Gebruikt het dan een speciale weather broadcast frequentie voor de scheepvaart of zo?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.