Innovatieve prikklok meet werkuren met QR-codes en Apple iPhones

0
470
Kan de traditionele prikklok de deur uit? Een mogelijk alternatief is TimeStation, een gratis oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven voor tijds- en aanwezigheidsregistratie.

Het tijdsregistratiesysteem TimeStation kan je gebruiken met een iPhone, iPad of iPod touch die zijn uitgerust met een camera op de voorzijde. Het systeem is eenvoudig te installeren en maakt gebruik van een app en QR-codes om werknemers in- en uit te klokken. Nadat een bedrijf een account heeft aangemaakt bij TimeStation, kan de werkgever kaartjes met unieke QR-codes voor elke werknemer afdrukken. Na het installeren van de TimeStation app op een toestel met Apple’s iOS 4.0 hoeven de werknemers enkel hun identificatiekaartje te laten scannen door het toestel. Ook is het mogelijk om hen met een vierdelige PIN-code te laten inklokken.

TimeStation tijdsregistratiesysteem

TimeStation tijdsregistratiesysteem (© ; licentie: )

De werkgever kan zo te allen tijde zien wie er aan het werk is. Ook kan hij rapporten genereren en eventueel lonen laten berekenen. TimeStation werkt in de cloud, maar heeft ook een offline-modus. Bovendien is het systeem gratis – voorlopig althans volgens de FAQ’s op de website – en kunnen er toestellen op meerdere locaties worden ingezet om het in- en uitklokken te registeren.

Vorig artikelHoofdtelefoons met de focus op bastonen van Pioneer
Volgend artikelWeerstation voorspelt Europees weer voor vier dagen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.