MeeGo leeft (even) op dankzij Nokia N9

1
102

Bovendien levert Nokia zelf reeds een groot aantal apps mee zoals Skype, Facebook, Twitter, Accuweather en AP Mobile. Ook Angry Birds wordt gratis meegeleverd, goed voor uren spelplezier. De e-mail client biedt tevens ondersteuning voor Mail for Exchange, zodat ook zakelijke gebruikers onderweg toegang krijgen tot hun e-mail. Ook synchronisatie met Exchange kalenders is voorzien en de app ‘Documenten’ laat toe om Word, Excel, PowerPoint en PDF-bestanden te bekijken.

Beschikbaarheid
De Nokia N9 ligt vanaf november in de winkel voor een adviesprijs van 599 euro, inclusief BTW. Straatprijzen gaan mogelijk nog lager, maar toch vinden we deze smartphone te duur. Het aantal apps ligt immers beduidend lager dan bij Android, iOS en zelfs Windows Phone. Bovendien zal Nokia naar alle waarschijnlijkheid dit besturingssysteem uitfaseren, zodat te vrezen valt dat de N9 op softwarevlak nog weinig verbeterd zal worden.

Nokia N9

Nokia N9 (© ; licentie: )

Conclusie
De Nokia N9 is een zeer mooi toestel dat klasse en eenvoud uitstraalt. Alleen de kwaliteit van de camera is een minpunt in vergelijking met de concurrentie. MeeGo als besturingssysteem is een goede keuze en het zou jammer zijn mocht dit besturingssysteem verdwijnen. Uiteraard begrijpen we de strategische keuze van Nokia om hun marktpositie te versterken door een samenwerking aan te gaan met Microsoft. Ergens hopen we dat Nokia toch nog een plaatsje voorziet voor dit prachtige stukje software. De adviesprijs van 599 euro voor de 16 GB versie en zelfs 679 euro voor de 64 GB uitvoering is volgens ons te hoog gegrepen. MeeGo moet zich immers nog helemaal bewijzen en dat zal niet lukken met een prijskaartje dat even hoog, of hoger ligt dan bij gevestigde waarden zoals iOS en Android.

(72/100)

Adviesprijs
€ 599 (16 GB); € 679 (64 GB)
Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSuperdunne kabels om onzichtbaar weg te werken
Volgend artikelDuo Led-monitoren met IPS- en MVA-technologie uit de Professional-serie van ViewSonic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.