MeeGo leeft (even) op dankzij Nokia N9

1
100
Nokia bouwde in het verleden een stevige reputatie op als fabrikant van mobiele telefoons. Desondanks daalde de populariteit van Nokia’s besturingssysteem, Symbian. De Finnen besloten daarop een samenwerking aan te gaan met softwaregigant Microsoft. Binnen afzienbare tijd zal Nokia smartphones met Windows Phone 7 op de markt brengen. De nieuwe Nokia N9 draait echter op het Linux-gebaseerde MeeGo besturingssysteem. Of dat een verstandige keuze is, kom je te weten in deze review.

Op het eerste zicht lijkt de keuze voor MeeGo als besturingssysteem een beetje vreemd. MeeGo is een mobiel besturingssysteem dat gebaseerd is op Linux. De eerste release van MeeGo verscheen in mei 2010. In februari van dit jaar raakte echter bekend dat Nokia een samenwerkingsverband aangaat met Microsoft. Het primaire besturingssysteem van Nokia zal Windows Phone 7 worden. Sterft MeeGo een stille dood nu Nokia er niet meer (vol) op inzet? De toekomst voor MeeGo blijft vooralsnog onzeker. Kan de Nokia N9 MeeGo redden? Wij zoeken het uit.

Nokia N9

Nokia N9 (© ; licentie: )

In de doos
Naast de Nokia N9 zelf vinden we in de doos nog een groot aantal accessoires. We zien niet alleen een 100-240V USB-lader, een micro-USB-kabel en 3,5 mm stereo-oortjes. Nokia levert ook nog een siliconen behuizing voor de Nokia N9 mee. Ook een compacte naslaggids en mini-handleiding worden keurig meegeleverd.

Design
De Nokia N9 is inzake design een echt pareltje. Niet vaak krijgen we zo een strakke, slanke telefoon voor onze ogen. Het innovatieve ontwerp straalt klasse en elegantie uit. De telefoon is opgebouwd uit één stuk polycarbonaat en is dus een perfect, naadloos geheel. Het display van gebogen glas in combinatie met het minimalistische ontwerp oogt zeer fraai. Het gebogen display bestrijkt de ganse voorzijde van het toestel. Bovenaan zien we enkel nog de luidspreker die opduikt als een fijn streepje in het design. Bovenaan in de glanzende rand rond het scherm zien we ook het Nokia logo. Onderaan in diezelfde rand werd ook nog een secundaire camera voor videotelefonie ingebouwd. De rechterzijde herbergt de volumetoetsen en de aan/uit-toets.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSuperdunne kabels om onzichtbaar weg te werken
Volgend artikelDuo Led-monitoren met IPS- en MVA-technologie uit de Professional-serie van ViewSonic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.