Ultraplatte, snelle laptop van Sony

3
62

Apart meegeleverd bij sommige uitvoeringen is een compact basisstation van 605 gram met dvd-rw station (sleuftype), snellere videokaart en extra aansluitingen. Je kunt dit basisstation wel verplaatsen of meenemen, maar het is eigenlijk de bedoeling dat het op je werkplek blijft. Een kleine staander waarin je deze uitbreiding verticaal kunt neerzetten wordt trouwens meegeleverd. Het basisstation wordt ook geleverd met een aparte, grotere voeding dan het exemplaar dat bij de laptop zelf hoort. Onderweg neem je die compacte voeding mee en de grotere voeding kan je dan aan het basisstation laten.
Het basisstation wordt met de laptop verbonden via een USB 3.0-poort die zich vlak naast de voedingsaansluiting bevindt. De stekker van het basisstation past tegelijk in die voedingsaansluiting van de laptop en in de USB-poort en heeft achteraan een eigen voedingsaansluiting (waarin de compacte voeding van de laptop overigens niet past).

Sony Vaio VPC-Z21L9E: basisstation ontkoppelen

Sony Vaio VPC-Z21L9E: basisstation ontkoppelen (© ; licentie: )

Bovenop de stekker van het basisstation bevindt zich een drukknopje met status-ledje waarop je moet drukken wanneer je de laptop wil loskoppelen. Dan schakelt hij automatisch over naar de ingebouwde videokaart en aansluitingen en ben je volledig mobiel.

Uitrusting
De Sony Vaio VPCZ21L9E/B wordt aangedreven door een Intel Core i5-2410M processor die aan 2,3 GHz draait. Die is gecombineerd met 4 GB geheugen, een solid-state disk (ssd) van 128 GB en Intel Mobile HD Graphics. Alle aansluitingen zitten op de zijkanten: 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, HDMI, VGA en Ethernet.

1
2
3
4
Vorig artikelKingston’s snelste DataTraveler usb-geheugenstaaf
Volgend artikelBeroemde logo’s opnieuw gecreëerd met alleen css-code
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Ik vind soortgelijke artikelen altijd boeiend. Licht, dun, lange batterijduur,… Alle PC bouwers doen een poging. Wanneer er dan eens eentje in slaagt zoals nu Sony, komen ze met een prijskaartje ver boven een Macbook Air. Boeiend te weten dat iedereen de prijzen van Apple schandalig vind maar wanneer je appelen met appelen vergelijkt gaat de vlieger plots niet meer op.

    • Ben, daar zeker iets van aan, maar wij hier bij DiskIdee hebben de prijzen voor Apple’s Macbook’s nooit schandalig gevonden, toch niet als je rekening houdt met hun prestaties. Zie bv. deze oudere test op deze site, die bevestigd wordt in latere testen van laptops die we hebben uitgevoerd voor andere sites zoals Data News en Computable. Voor dit soort geavanceerde technologie moet je ook vandaag nog relatief diep in de buidel tasten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.