Niets nieuws onder de zon bij Aldi Nederland

0
146
Vanaf woensdag 23 januari 2013 is er bij de Nederlandse filialen van Aldi een Medion laptop te koop. De Aldi Medion Akoya MD 99095 (P7818) is krek dezelfde notebook die begin januari te koop was bij Aldi België. Hij heeft ook hetzelfde prijskaartje van 699 euro.

Aldi zette het nieuwe jaar pittig in, zo luidde ons bericht over de Medion Akoya MD 99095 (P7818) die vanaf 2 januari te koop was in België. We verwijzen dan ook naar onze preview van deze desktopvervangende laptop die nu ook te koop is bij Aldi Nederland.

Aldi Medion Akoya MD99095 (P7818)

Aldi Medion Akoya MD99095 (P7818) (© ; licentie: )

Op dat moment was het nog onduidelijk welke videokaart er in de laptop stak. Onze medewerker schreef toen: “Ze is zo nieuw dat ze (nog) niet vermeld wordt op de website van NVidia. Sterker nog, je vindt gewoon niets over de GeForce GT 700 reeks. De geruchtenmolen stelt dat NVidia begin 2013 wil uitpakken met de 700-reeks en dat daarom een aantal modellen uit de actuele 600 reeks een nieuw etiket opgeplakt kregen. “Re-branding” noemen ze dat, van oude wijn in nieuwe zakken gesproken. Dezelfde geruchtenmolen beweert dat het een GT 640M of zelfs een GT 650M zou zijn.”

Inmiddels is duidelijk dat de GeForce GT 730M de nieuwe naam is die Nvidia gegeven heeft aan de GeForce GT 645M, alleen zijn de kloksnelheden van deze mid-range videokaart iets verhoogd. De technische specificaties van de videokaart vind je in dit pdf-bestand.

We herhalen hier de conclusie uit de preview die we begin januari schreven over de Aldi Medion Akoya MD 99095 (P7818) laptop. Het hele artikel kan je hier lezen.

Conclusie
Als desktop-vervanger kreeg de Medion Akoya MD 99095 (P7818) de nodige power en een heerlijk groot scherm mee; als ons vermoeden in verband met de grafische kaart correct is, zullen ook spelletjesfanaten met deze laptop aan hun trekken komen. Zij krijgen voor net geen 700 euro “waar voor hun geld”. Het had zelfs nog enkele euro’s méér mogen zijn hadden ze er een Blu-ray-brander in gemonteerd, want die beginnen we intussen toch wel te missen in een laptop anno 2013. Ben je daarentegen op zoek naar een trouwe metgezel om altijd en overal mee naar toe te nemen, dan zouden we je toch een kleiner model laptop aanbevelen.
Adviesprijs
€ 699
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.
Vorig artikelBudgetvriendelijke Lenco Android-tablet met hart voor kinderen
Volgend artikelDraadloos netwerk vergroten met compacte range extender van D-Link
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.