Ultraplatte, snelle laptop van Sony

3
62
Sony pakt uit met een nieuwe serie ultraplatte laptops voor de zakelijke markt. De Vaio VPCZ2 is de opvolger van de Vaio VPCZ11 uit 2010, maar is nog platter en lichter. Wij testten de Vaio VPCZ21L9E/B met Intel Core i5 processor en een SSD van 128 GB.

De Sony Vaio VPCZ21L9E/B valt vooral op doordat hij zo plat en licht is. Toch hoef je geen compromissen te sluiten op het vlak van prestaties. Dit dankzij een optioneel verkrijgbare extra batterij die je onder de laptop kunt vastmaken en die hem iets hoger maakt, maar nog altijd platter dan een doorsnee “gewone” laptop. Bovendien kun je optioneel ook nog een compact “basisstation” verkrijgen met ingebouwde dvd-rw drive en krachtigere videokaart. Al dat moois heeft natuurlijk wel een prijskaartje…Sony Vaio VPC-Z21L9E

Design
De laptop zelf is slechts 1,66 cm dun en weegt 1175 gram. Het lage gewicht is onder andere te danken aan de matzwarte koolstofvezel behuizing, die erg stevig is, maar weinig weegt. Sommige modellen worden geleverd met een ook apart verkrijgbare en apart oplaadbare extra batterij, die de ganse onderkant van de laptop in beslag neemt. De extra batterij maakt de Vaio VPCZ21L9E/B nauwelijks een centimeter dikker. Het gewicht stijgt tot een nog altijd erg draagbare 1655 gram.

1
2
3
4
Vorig artikelKingston’s snelste DataTraveler usb-geheugenstaaf
Volgend artikelBeroemde logo’s opnieuw gecreëerd met alleen css-code
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Ik vind soortgelijke artikelen altijd boeiend. Licht, dun, lange batterijduur,… Alle PC bouwers doen een poging. Wanneer er dan eens eentje in slaagt zoals nu Sony, komen ze met een prijskaartje ver boven een Macbook Air. Boeiend te weten dat iedereen de prijzen van Apple schandalig vind maar wanneer je appelen met appelen vergelijkt gaat de vlieger plots niet meer op.

    • Ben, daar zeker iets van aan, maar wij hier bij DiskIdee hebben de prijzen voor Apple’s Macbook’s nooit schandalig gevonden, toch niet als je rekening houdt met hun prestaties. Zie bv. deze oudere test op deze site, die bevestigd wordt in latere testen van laptops die we hebben uitgevoerd voor andere sites zoals Data News en Computable. Voor dit soort geavanceerde technologie moet je ook vandaag nog relatief diep in de buidel tasten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.