Ultraplatte, snelle laptop van Sony

3
62

Omdat het chassis zo plat is, past de Ethernet-aansluiting niet helemaal in de zijkant. Om ze te gebruiken dien je een klepje naar beneden te klappen. Op de voorkant zitten sleuven voor MemoryStick- en SDCard-geheugenkaartjes en in de schermrand is een HD webcam met Sony Exmor-beeldverbeteringschip verwerkt. In het midden van het aanraakvlak zit een piepkleine vingerafdruklezer. Intern is een TPM-beveilingschip aanwezig. TrueSuite software van AuthenTec laat je toe om vingerafdrukken te registeren, wachtwoorden te beheren en andere beveiligingsoperaties uit te voeren. Het led-verlichte scherm heeft een diagonaal van 13,3 inch, maar geeft wel 1600 x 900 pixels weer. Hoewel de letters klein zijn, is het scherm erg contrastrijk en dus toch goed leesbaar.

Het basisstation van de Sony Vaio VPC-Z21L9E kan op je werkplek blijven staan

Het basisstation van de Sony Vaio VPC-Z21L9E kan op je werkplek blijven staan (© ; licentie: )

Basisstation
Het basisstation laat je toe om de prestatie en de poorten van de Sony Vaio VPCZ21L9E/B uit te breiden. Op de voorkant zit de sleuf voor de dvd-writer. (Er is ook een duurder model met een Blu-raystation.) Dankzij die sleuf en een meegeleverde compacte, maar stevige stand kun je het basisstation ook verticaal op je werkplek zetten, zodat het zo weinig mogelijk ruimte in beslag neemt. Op de achterkant zitten extra poorten: USB 2.0, USB 3.0, HDMI, Ethernet en VGA. Intern steekt er in dit basisstation een AMD Radeon HD 6650M videochip die de grafische prestaties serieus opkrikt, zoals we nog zullen zien.

1
2
3
4
Vorig artikelKingston’s snelste DataTraveler usb-geheugenstaaf
Volgend artikelBeroemde logo’s opnieuw gecreëerd met alleen css-code
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Ik vind soortgelijke artikelen altijd boeiend. Licht, dun, lange batterijduur,… Alle PC bouwers doen een poging. Wanneer er dan eens eentje in slaagt zoals nu Sony, komen ze met een prijskaartje ver boven een Macbook Air. Boeiend te weten dat iedereen de prijzen van Apple schandalig vind maar wanneer je appelen met appelen vergelijkt gaat de vlieger plots niet meer op.

    • Ben, daar zeker iets van aan, maar wij hier bij DiskIdee hebben de prijzen voor Apple’s Macbook’s nooit schandalig gevonden, toch niet als je rekening houdt met hun prestaties. Zie bv. deze oudere test op deze site, die bevestigd wordt in latere testen van laptops die we hebben uitgevoerd voor andere sites zoals Data News en Computable. Voor dit soort geavanceerde technologie moet je ook vandaag nog relatief diep in de buidel tasten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.