Vergroot op eenvoudige wijze het bereik van je wifi-netwerk

5
1034

In de doos
In de doos van de Linksys RE1000 vinden we naast de repeater/range extender zelf ook nog een aantal accessoires. Linksys voorziet standaard een netwerkkabel, een cd-rom met software en een snelstartgids. Daarnaast levert de fabrikant ook nog een stroomkabel en een ‘Power connector cover’ mee.

Jammer genoeg heeft Cisco geen wandbevestiging voorzien

Jammer genoeg heeft Cisco geen wandbevestiging voorzien (© ; licentie: )

Design
De Linksys RE1000 Wireless-N Range Extender bouwt verder op het design van de eerder besproken Linksys E4200 Wireless-N Router. Het ‘zwevende’ voorpaneel is uitgevoerd in zwart en biedt plaats aan het Cisco-logo dat oplicht wanneer je het apparaat van stroom voorziet. De rest van het toestel is uitgevoerd in donkergrijs. De stroomplug op de achterzijde kan je desgewenst losklikken. Je kan dan een meegeleverde ‘Power connector cover’ plaatsen en het toestel aansluiten via de meegeleverde stroomkabel. Jammer genoeg heeft Cisco geen wandbevestiging voorzien. De onderzijde biedt plaats aan een Fast Ethernet-poort, zodat je het toestel ook als draadloze bridge kan gebruiken. De linker- en rechterzijde bieden dan weer plaats aan fijne verluchtingsroostertjes. Tot slot vinden we op de bovenzijde een reset-knop, een Wifi Protected Setup-knop en een aan/uit-knop.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelMio navigatiesystemen met breedbeeldscherm en 3D-weergave
Volgend artikelHerbeleef de Tweede Wereldoorlog van uur tot uur met Twitter

5 REACTIES

  1. Nick,

    Ik mis het belangrijkste aspect van de review van een wifi extender: Hoe goed is de verbetering van het wifi bereik?
    Heb je ook metingen gedaan van de winst in signaal sterkte/bandbreedte die je krijgt met dit systeem?

  2. Hallo Nick,
    Hier thuis zie ik zeker een 10-tal Wifi-routers van buren, maar is er een simpele manier om uit te vissen op welk kanaal die uitzenden? Wanneer ik over de naam hoover, zie ik alleen de SSID, signaalsterkte, beveiligingstype, radiotype maar niet het kanaal.

    • Dag René,

      Zelf gebruik ik het open-source tooltje inSSIDer. Deze tool kan je gratis downloaden en geeft een heleboel informatie van de verschillende netwerken weer. Ook het kanaal kan je simpel aflezen.

      Zeker een aanrader! En het tooltje dat Pepijn gebruikt (Wifi Analyzer) gebruik ik inderdaad ook op mijn smartphone.

      Groetjes
      Nick

      • Van de week van karton en aluminiumfolie een antennereflector gebouwd volgens model “windsurfer”. Werkt wonderwel perfect en kost niks. Geeft bij mij volgens inSSIDER een versterking tussen 10 tot zelfs 20 db. Onvoorstelbaar effect. Zie
        http://www.freeantennas.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.