Herbeleef de Tweede Wereldoorlog van uur tot uur met Twitter

3
Twitter kan je niet alleen gebruiken om actuele gebeurtenissen te tweeten, je kan er ook een historisch nieuwskanaal van maken, zoals een historicus aantoont met de Real Time WWII-account.

“SS troops dressed as Poles are attacking radio transmitter in Gleiwitz, to provide pretext for Germany to attack Poland.” Zo luidt de eerste tweet die de Brit Alwyn Collinson, afgestudeerd als historicus, de wereld instuurde op 31 augustus 2011. Dat is exact de dag dat Duitsland Polen binnenviel in 1939, nu 72 jaar geleden. Sindsdien post Collinson elke dag berichten alsof WOII in real-time gebeurt en wat hij twittert breaking news is.
Inmiddels is hij 502 tweets verder en heeft Hitler opdracht gegeven de aanval op Nederland, België en Frankrijk voor te bereiden.

Zijn informatie haalt Collinson uit boeken, maar vooral toch van het internet waar er vele tijdlijnen te vinden zijn over WOII. De historicus werkt vaak enkele dagen vooruit en maakt daarbij gebruik van SocialOomph waarmee je berichten kunt inplannen zodat ze later verschijnen.
Wil de historicus heel de Tweede Wereldoorlog in het Twitterkanaal laten verlopen, dan is hij nog een zestal jaren zoet. Het lijkt een titanenwerk. Wie een Twitteraccount heeft, kan de WOII in real time volgen via @RealTimeWWII.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.