Zakelijke laptop met Intel Core i7 processor

0
59

Standaard krijg je er een lithium-ion batterij met zes cellen bij, maar optioneel kun je ook voor een krachtigere batterij met 9 cellen gaan; een lichtere accu met 4 cellen is geen optie meer. Wij testten de versie met 9 cellen batterij: die steekt enkele centimeters aan de achterkant uit. Nieuw is ondersteuning voor het snellere USB 3.0, met twee poorten (een opzij en een op de achterkant). Op de laatste pagina van deze review vind je alle technische details van de Vostro 3550.

Dell Vostro 3550 drie kleuren

Prestaties
Dankzij de snellere processor, grotere batterij, extra geheugen en snellere videokaart presteert de Vostro 3550 beter dan zijn voorganger, die het toch ook al niet slecht deed in onze benchmarks. De PC Mark Vantage score klokt af op 7.636, tegenover 5.311 voor zijn voorganger. De Windows Experience Index (WEI) bedraagt 5,3, tegenover 4,9 voorheen. In de 3DMark 2006 grafische benchmark scoort deze Vostro 7.100 punten, bijna dubbel zo snel als de Vostro 3500. Hij houdt het gemiddeld bijna zes uur uit op een volle 9-cellen batterij.
We hebben de DiskIdee Prestatie Index een tijd geleden aangepast, zodat de cijfers niet meer vergelijkbaar zijn met de eerder geteste Vostro 3500. De nieuwe Vostro 3550 haalt, als we rekening houden met prestaties, gewicht, autonomie en uitrusting, een DiskIdee Prestatie Index van  63/100 en een waar-voor-je-geldscore van 65/100. Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de eveneens voor zakelijk gebruik bedoelde HP EliteBook 8560p en ProBook 6560b die we onlangs testen.

Conclusie
De Dell Vostro 3550 blijft een krachtige laptop voor kleinzakelijk gebruik met een goed uitrustingsniveau en een goede prijskwaliteitverhouding. Jammer genoeg werd het design iets minder flitsend en gingen ook de prijzen lichtjes naar omhoog.

(65/100)

Adviesprijs
Prijzen starten aan €399 exclusief btw. De door ons geteste uitvoering kost €845 exclusief btw (ofwel €1022 inclusief btw).
Foto van Dell Nederland
Website: Bezoek Website
Categorieën: Distributeurs
Naar begin pagina.

Foto van Dell België
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
Vorig artikelWi-Fi e-reader van Sony gekoppeld aan bol.com
Volgend artikelKen de beurswaarde van je LinkedIn-netwerk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.