Zakelijke laptop met Intel Core i7 processor

0
57
Dell brengt de opvolger van de eerder door ons geteste Vostro 3500 laptop uit. De Vostro 3550 is een redelijk fors uitgevallen notebookcomputer voor (klein)zakelijk gebruik met goede prestaties in verhouding tot het prijskaartje. Wij testten een uitvoering met Intel Core i7 processor, AMD Radeon HD 6630M videokaart ent 15,6-inch led-scherm.

De Dell Vostro 3550 is net zoals zijn voorganger verkrijgbaar met Intel Core i3 of i5 Dual processoren en voegt aan dat rijtje nu ook een Intel Core i7-2620M aan 2,7 GHz toe. Het is deze laatste topuitvoering die wij hier testen. Die kost 845 euro zonder btw, terwijl de basisuitvoering met Intel Core i3 al verkrijgbaar is vanaf 399 euro exclusief btw. Je kunt deze laptop naar keuze verkrijgen met 3, 4 of 6 GB dual-channel DDR3-geheugen. Onze testversie had 4 GB geheugen aan boord. De Nvidia-videokaart van zijn voorganger werd ingeruild voor een AMD Radeon HD 6630M met 1 GB eigen geheugen. Daarnaast is er ook een energiezuinige, minder krachtige geïntegreerde Intel Graphics Media Accelerator HD videokaart aanwezig die automatisch wordt geactiveerd wanneer je de laptop met de verwisselbare 6-cellen accu gebruikt. Het 15,6-inch (40 cm) LED-scherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels; een ander scherm is niet verkrijgbaar.

Dell vostro 3550

Dell vostro 3550 (© ; licentie: )

Standaard wordt deze laptop geleverd met de 64-bit versie van Windows 7 Professional. Helaas is de Vostro 3550 iets minder draagbaar dan zijn voorganger. Het gewicht ging lichtjes de hoogte in (2,47 kg in tegenstelling tot 2,4 kg), maar deze laptop werd ook dikker (30,4 cm vooraan en 34,8 cm achteraan, tegenover respectievelijk 2,29 en 3,19 cm voorheen).

Uiterlijk
Het kleurrijke ontwerp werd gelukkig behouden. Je kunt deze laptop verkrijgen in rood, brons of zilver aluminium. De Vostro 3550 heeft geen apart numeriek klavier. Onder het toetsenbord bevinden zich wel brede polssteunen, met in het midden een aanraakgevoelig vlak en helemaal rechts een vingerafdruklezer. Er zit een antireflecterende laag op het scherm die de zichtbaarheid erg verbetert.

Uitrusting
Net zoals zijn voorganger is ook de Vostro 3550 erg compleet uitgerust. HDMI, eSATA (gecombineerd met USB 2.0) en een 34 mm ExpressCard-sleuf zijn aanwezig. 

1
2
3
Vorig artikelWi-Fi e-reader van Sony gekoppeld aan bol.com
Volgend artikelKen de beurswaarde van je LinkedIn-netwerk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.