Tevreden terug naar school – deel 2

2
347

De Core i3-2310M is wel het instapmodel van de reeks, het is een “dual core” waarbij elke kern werkt aan 2,1 GHz. Aangezien hij voorzien is van de Intel Hyper-Threading Technology kan hij vier threads tegelijk aan. Het Level 2 cache bedraagt 2 x 256 KB; het Level 3 cache is 3 MB. In tegenstelling tot de hogere modellen uit deze reeks processoren mist dit budgetmodel wel de Turbo Boost-functie waarbij de processor, door tijdelijk zijn frequentie te verhogen, een tandje bij steekt wanneer hij het zwaar te verduren krijgt.

Aansluitingen links

Aansluitingen links (© ; licentie: )

Grafisch
De Medion Akoya MD 98730 (E6226) heeft geen afzonderlijke grafische kaart maar maakt gebruik van de Intel HD Graphics 3000 grafische chip (GPU) die geïntegreerd zit in de Intel Core i3-2310M. Verwacht van deze laptop dus geen hoogstandjes. Intussen zijn die geïntegreerde grafische chips al wel geëvolueerd tot volwaardige alternatieven voor een instap-grafische kaart. Video en fotobewerking zal je er zonder problemen mee aankunnen. Ook gewone spelletjes zal best lukken, maar voor het zwaardere 3D geweld zal je toch beter iets anders kopen, lees: dieper in je beurs moeten tasten.

Aansluitingen rechts

Aansluitingen rechts (© ; licentie: )

Het gebruik van de Intel HD Graphics 3000 biedt bovendien het voordeel dat het energiezuiniger is dan een afzonderlijke grafische kaart, wat de autonomie van de laptop ten goede komt. Het nadeel is dan weer dat deze geïntegreerde GPU’s geen eigen geheugen hebben en dus een deel van het gewone werkgeheugen afsnoepen. Het “riante 4 GB DDR3 SDRAM werkgeheugen” is daarom wel iets minder riant dan het klinkt.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDigitale verrekijkers maken ook HD-video-opnames
Volgend artikelWetenschapper ontwerpt rijdbare versie van klassiek 8-bit racinggame Out Run
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Ben in bezit van Medion MD9870
    Krijg steeds de vermedling

    Er is onvoldoende schijfruimte op recover D.

    Wat moet ik doen om dit te herstellen??

    M.vr.gr.

    Susan

    • De D-schijf “Recover” is een erg kleine virtuele schijf van enkele tientallen GB. Daar staan normaal maar een 3-tal mappen en even zoveel kleine bestanden op. Daar hoort ook nooit iets bij te komen. Kijk er eens naar met Windows Verkenner, want blijkbaar wordt daar bij jou wél iets opgezet (wisselbestand?).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.