Business-class smartphone met Symbian Anna

0
199
Nokia E6

Nokia E6 (© ; licentie: )

Nokia stelt een nieuwe smartphone voor zakelijke gebruikers voor. De Nokia E6 combineert een azerty-toetsenbord met een touchscreen. Het toestel bouwt verder op de Nokia E71 en E72 en beschikt over de nieuwste Symbian Anna software. De Nokia E6 biedt volgens de Finse fabrikant betere prestaties en een lange accuduur. Wij hebben het toestel uitgebreid getest.

De Nokia E-series bieden sinds jaar en dag alles wat de zakelijke gebruiker nodig heeft om zijn productiviteit en samenwerking te bevorderen. Natuurlijk heeft het bedrijf tegenwoordig sterke concurrentie van de alom bekende Apple iPhone en de snelgroeiende markt voor Android-smartphones. Nokia gaat de concurrentie aan met nieuwe toestellen als de E6 die geschikt zijn voor zakelijk- en privégebruik.

In de doos
In de doos vinden we naast de Nokia E6 ook nog een BP-4L batterij. Deze 3,7V, 1500 mAh (5.6Wh) Li-ion batterij moet garant staan voor een lange gebruiksduur. Verder levert Nokia ook nog een AC-15E 100-240V thuislader, een CA-179 µUSB-kabel en een WH-207 stereo-headset mee. Tot slot vinden we in de doos ook nog een Nederlandstalige snelstartgids.

Symbian Anna
Het Symbian besturingssysteem draait ondertussen al heel wat jaren mee en dat kon je aan de lijve ondervinden. Het besturingssysteem begon tekenen van veroudering te vertonen. Nokia heeft een overeenkomst gesloten met Microsoft voor het leveren van Windows Phone 7. In de toekomst zal Windows Phone het belangrijkste smartphone platform vormen voor Nokia. Nokia zal het Symbian besturingssysteem uitfaseren (voor haar topmodellen). De strategie van Nokia houdt echter rekening met het behouden en overbrengen van de huidige tweehonderd miljoen gebruikers van Symbian-toestellen. De Finnen willen dus Symbian zeker niet overboord gooien en verwachten in de komende jaren nog 150 miljoen Symbian-toestellen te verkopen. Symbian Anna heeft onder andere nieuwe pictogrammen en een snellere browser gekregen. De Ovi-kaarten werden voorzien van een verfrissende look. Dat alles moet ervoor zorgen dat Symbian weer ‘mee is’. Het heeft immers geen zin om het kind met het badwater weg te gooien.

1
2
3
4
5
Vorig artikelCompact Sonos systeem voor draadloos muziek streamen
Volgend artikelCyber-shot camera’s met artistieke Picture Effect-modus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.