Een verhaaltje voor het slapengaan

0
760

Gelukkig staan al deze stappen en de bijhorende geluidjes goed beschreven, want het blijven toch veel handelingen voor je een opname hebt gemaakt. Je went er natuurlijk wel aan, maar het had waarschijnlijk toch wel wat eenvoudiger gekund. Toegegeven, een van de verkoopsargumenten is dat je geen pc nodig hebt of geen programma’s moet installeren en dat is correct.

Het blijven toch veel handelingen voor je een opname hebt gemaakt

Het blijven toch veel handelingen voor je een opname hebt gemaakt (© ; licentie: )

Teleurstellende opnamekwaliteit
Of kinderen er zwaar aan tillen is een andere vraag, maar het is niet uit te sluiten dat jij bij het beluisteren van je eerste opname een tikkeltje wordt teleurgesteld. Als je intonatie in je stem legt en je verschillende stemmetjes doet – wat het voorlezen net zo leuk maakt – dan hoor je toch heel wat geruis. Dat betert wanneer je het geluidsvolume minder zet, maar toch zijn sommige woorden soms onverstaanbaar. Je moet ook zien dat je de opname doet wanneer je alleen in een kamer bent, want elk achtergrondgeluidje wordt geregistreerd. Misschien is dat wel het eigenlijke probleem: een te gevoelig microfoontje?
Als je traag en duidelijk spreekt, elk woord goed prononceert en de pen niet te dicht bij je mond – maar ook niet te ver, want dan klink je hol – houdt dan valt het nog wel mee. Alleen zijn dat al heel wat zaken waar je bijvoorbeeld als grootouder niet op moet letten als je echt voorleest.

1
2
3
4
Vorig artikelHumor in de productbeoordelingen op Amazon.com (2)
Volgend artikelMensenrechten inbakken in firmware

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.