Google Maps en Google Earth kaarten

Google maakt kaarten Google Maps en Earth wolkenvrij

0
Google heeft nieuwe satellietbeelden gelanceerd voor de kaarten in Google Maps en Earth die nu wolkenvrij te bekijken zijn en meer details bieden.

In Google Maps en Google Earth is het voortaan altijd zomer met een wolkenvrije hemel, ook in die delen van de wereld waar het normaal bijna altijd bewolkt is. Google gebruikte voor de wolkenvrije kaarten honderden terabytes aan data van USGS’s en NASA’s Landsat 7 satelliet, soms zelfs een dozijn foto’s van één enkele locatie.

Google Maps en Earth
Google Maps en Earth

Het resultaat is een 800.000 megapixel beeld van de wereld – met een resolutie van 15 meter per pixel – dat je in Google Earth en Maps kan bekijken als je helemaal uitzoomt.

De update biedt ook nieuwe beelden van vele delen van de wereld, vooral in delen waar hoge resolutiebeelden niet beschikbaar zijn, zoals delen van Rusland, Indonesië en centraal Afrika. Ook bieden de kaarten nu een nauwkeurigere weergave van de structuur van het landschap van onze planeet.

Je kan de nieuwe wolkenvrije satellietbeelden bekijken in Google Maps door satellietzicht te kiezen en volledig uit te zoomen of in Google Earth eveneens door uit te zoomen.

Foto van Google
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.