Nieuwste generatie devolo Powerlines maken je netwerk sneller

4
178

Software
Devolo levert dLAN Cockpit software mee. dLAN Cockpit is een bewakings- en coderingsprogramma waarmee je alle bereikbare dLAN AV-adapters in je thuisnetwerk kan opsporen en beheren. Dankzij de intuïtieve, grafische user interface laat deze software zich eenvoudig bedienen. Je kan de adapters in het schema eenvoudig benoemen, zodat je later direct weet over welke adapter het gaat. Op de cd-rom vinden we ook software voor Linux en Mac-gebruikers.

dLAN Cockpit is een bewakings- en coderingsprogramma waarmee je alle bereikbare dLAN AV-adapters in je thuisnetwerk kan opsporen en beheren

dLAN Cockpit is een bewakings- en coderingsprogramma waarmee je alle bereikbare dLAN AV-adapters in je thuisnetwerk kan opsporen en beheren (© ; licentie: )

Prestaties
Van de router naar de Synology DS710+ NAS geeft dLAN Cockpit een snelheid van 97 Mbit/s weer. Van de router naar onze Fujitsu PC is dit zelfs 102 Mbit/s en verder zien we van de Synology NAS naar onze PC een snelheid van maar liefst 384 Mbit/s. Van de PC naar de NAS meet dLAN Cockpit tot slot een snelheid van 379 Mbit/s. Je kan eenvoudig de snelheden aflezen in alle richtingen door in dLAN Cockpit simpelweg op de desbetreffende adapter te klikken. Opgelet! Deze snelheden fluctueren sterk en zijn dus maar een momentopname. Daarom voeren we ook een praktijktest uit waarbij we data kopiëren van en naar de Synology NAS. We gebruiken daarvoor een mappenstructuur met 3,90 GB aan data (grote en kleine bestanden). De mappenstructuur kopiëren van de NAS naar de PC ging gemiddeld aan 8.85 MB per seconde. Andersom ging dit aan een gemiddelde snelheid van 9,66 MB per seconde. De dLAN 500 AVmini Powerline-adapters halen dus betere snelheden dan de eerder besproken dLAN 200 AVmini adapters, maar bereiken de theoretische maximale snelheid dus niet.

1
2
3
4
Vorig artikelHumor in de productbeoordelingen op Amazon.com (1)
Volgend artikelWindows netbook die je ook als tablet kunt gebruiken

4 REACTIES

  1. Groetjes
    ik ben reeds een hele tijd op zoek naar een powerline voor Telenet Fibernet zou deze Devolo daar sterk genoeg voor zijn want met een snelheid van 200 krijg ik geen juiste snekheid van telenet.

    dank u

    • Willy,

      Dan zou ik toch denken dat het probleem niet bij de Devolo’s ligt. Ik werk hier op de oude generatie van Devolo’s (85 mbps) en haal daarmee nog steeds de allerhoogste snelheid die ik bij Telenet kan halen (3 MBps). Je Fiberneet is natuurlijk sneller dan mijn “gewone” kabel, maar met de 200 mbps zou je normaal gezien ook de maximumsnelheid moeten kunnen halen die Telenet vermeldt. Eventueel eens testen wat het geeft zonder verlengkabels/kattenkoppen/enz? ‘k Heb namelijk al wel gemerkt dat de verliezen van meerdere verlengkabels achter elkaar vrij snel sterk oplopen bij die Devolo’s…

  2. Hallo Nick, ik ben al een tijdje aan het proberen uit te vogelen welke merk van powerline adapter het meest geschikt zou kunnen zijn voor de verbinding met bewakingscamera’s, want liefst van al via powerline dan via wifi. Naar ik enkele dagen geleden begrepen heb moeten die camera’s IP camera’s zijn en kan ik er maar 2 of maximaal drie via deze adapters bereiken. Ik wil er vijf of zes kan dat ? En kunnen ze dan automatische gelijktijdig bekeken worden of ben ik uiteindelijk verplicht om naar een totaal systeem te gaan zoals Marmitek Ip camera’s met ingebouwde webserver ?
    Kan jij of iemand mij helpen om bij deze installatie, ik ben geen digibeet maar die adapters zijn toch vrij nieuw en ken hun mogelijkheden en beperkingen nog niet zo goed. Dank voor een antwoordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.