Draadloos dekking uitbreiden van Powerline netwerk

0
69
TP-Link introduceert een Powerline extender waarmee je een netwerk dat gebruikmaakt van het stroomnet zowel via een bekabelde als een draadloze verbinding kan uitbreiden.

Powerline-technologie biedt een alternatief voor het opzetten van een netwerk naar plekken die moeilijk bereikbaar zijn met WiFi-verbindingen en maakt gebruik van het bestaande stroomnet. De TP-Link AV200 Wireless N Powerline Extender is een aanvulling op de Powerline-oplossingen van de fabrikant van netwerkproducten. De Extender zendt een draadloos signaal met een snelheid van 300 Mbps uit waarmee alle apparatuur met netwerkondersteuning, zoals computers, spelconsoles, set-topboxen, printers en NAS-servers, een verbinding kunnen maken met het netwerk. De AV200 Wireless N Powerline Extender heeft ook een Ethernet-aansluiting zodat je apparaten ook met een kabel kan verbinden met het Powerline netwerk. De overdrachtssnelheden bij een Powerline-verbinding bedraagt dan 200 Mbps.

TP-Link 300 Mbps AV200 Wireless N Powerline Extender TL-WPA281

TP-Link 300 Mbps AV200 Wireless N Powerline Extender TL-WPA281 (© ; licentie: )

De TP-Link AV200 heeft een plug-and-play installatie. Ook heeft de extender een energiebesparende modus die het stroomverbruik automatisch reduceert tot 65 %, aldus de fabrikant. Het Powerline-netwerk kan met een simpele druk op een knop op de adapter worden beveiligd met 128-bit AES-encryptie. De ingebouwde quality of service (QoS) waarborgt de verbindingskwaliteit voor bandbreedtegevoelige toepassingen, zoals online games en spraak- en videoverkeer.

Prijs en beschikbaarheid
De TP-Link AV200 Wireless N Powerline Extender (TL-WPA281) is al leverbaar en heeft een adviesprijs van € 44,99.

Vorig artikelDraadloze Bluetooth stereoheadset van Plantronics
Volgend artikelBug in de software maakt TomTom gps-toestellen onbruikbaar
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.