Vijf nieuwe navigatiesystemen bij Mio

1
122
Mio Spirit Route Opties

Mio Spirit Route Opties (© ; licentie: )

De vakantie zit eraan te komen en dus lanceren de fabrikanten van navigatiesystemen hun nieuwe modellen. Bij Mio zijn er dat maar liefst vijf: de Spirit 485, 486 LIVE TMC, 680, 686 LIVE TMC en 687 LIVE TMC. Alle modellen uit de nieuwe Spirit-serie zijn uitgerust met Parkeerassistentie, Voetgangersmodus, IQ Routes, LearnMePro, Knooppuntweergave in 3D en Rijbaanbegeleiding.

Wat opvalt is dat de prijzen van draagbare navigatiesystemen blijkbaar onder neerwaartse druk staan. Het instapmodel van de nieuwe Mio Spirit-reeks, de Spirit 485, heeft een adviesprijs van slechts 99,99 euro. Het topmodel, de Spirit 687 LIVE TMC, kost 189,99 euro. Met dergelijke relatief kleine prijsverschillen is het de vraag waarom je nog zou investeren in de basismodellen, vooral ook omdat de winkelprijzen vaak nog onder deze adviesprijzen liggen. Zo hebben alle modellen verkeesinformatie via TMC, maar bij de Spirit 486 LIVE TMC, 686 LIVE TMC en 687 LIVE TMC is dit aangevuld met gratis LIVE TMC, waarbij je zonder abonnementskosten snellere updates en een hogere wegendekking krijgt dan bij standaard TMC. Ook worden de locaties van mobiele flitspalen gratis op het toestel getoond.

Route Opties
De Spirit 686 LIVE TMC en 687 LIVE TMC beschikken verder over de Route Opties functie. Niet één, maar vier verschillende routes worden op het beeldscherm getoond: de snelste, de kortste, de makkelijkste en de zuinigste. De bestuurder kan per trip eenvoudig bepalen naar welke route de voorkeur uitgaat.
Beide modellen worden tevens geleverd met Trip Planner, waarmee je zowel thuis achter de computer via Mio More Desktop of direct op het toestel de trips kunt plannen, meerdere tussentijdse stops kunt instellen en prioriteit kunt geven aan de beste route. De geplande trip kan vooraf, in de simulatiemodus, bekeken worden.
De Spirit 687 LIVE TMC heeft verder nog stembediening en handsfree Bluetooth. Deze heeft ook een AV-ingang, zodat je een videobron zoals een achteruitrijcamera op het scherm kunt aansluiten.
De Spirit 486 LIVE TMC en de 686 LIVE TMC zijn beiden voorzien van 2 jaar kaart updates, waarbij de gebruiker tot 2 updates per jaar ontvangt en dus altijd met de meest recente kaarten reist.

Op de volgende pagina vind je de belangrijkste productkenmerken van de nieuwe Mio Spirit navigatiesystemen.

Foto van Mio
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
Vorig artikelKleding-clip om handenvrij te telefoneren
Volgend artikelArchos verbetert Windows 7 tablet
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Heldere en duidelijke informatie over de verschillende nieuwe Mio’s. het is misschien alleen nog even de moeite waard te vermelden dat de 686 “slechts” 2Gb geheugen heeft en geen mogelijkheid voor SD geheugenkaart voor meer geheugen. Dit in tegenstelling tot de 687 met 4Gb geheugen én mogelijkheid SD kaart. Niet echt logisch als het mij vraagt, ik zou dan toch eerder de 686 met zijn beperkte geheugen een SD slot hebben meegegeven, maar ja. Daarmee is het wel een lastige afweging, de 686 met 2 jaar kaartupdates of de 687 met 4 Gb geheugen, bluetooth en spraaksturing. Nog maar even een nachtje over slapen……….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.