Mix-console voor beginnende dj’s

0
60

Geluidskaart
De DJ4 Set heeft als instapmodel heel wat minder mogelijkheden dan de 4-Mx. De console heeft maar 60 bedieningmogelijkheden tegenover de 89 van de 4-MX. (In 4-deck modus is dit 120 vs. 150.) Ook heeft de ingebouwde geluidskaart heel wat minder mogelijkheden. De inputmogelijkheden om analoge apparatuur op de console aan te sluiten zijn verdwenen. De outputmogelijkheden zijn gereduceerd tot een 3,5mm ‘jack’-uitgang en een stereo tulp-uitgang (‘cinch’).

Mogelijkheden
Het doelpubliek van de DJ 4Set – beginnende dj’s – heeft echter geen nood aan die extra mogelijkheden.  Zij kunnen zich perfect uitleven met wat het mengpaneel biedt. High, medium en bass zijn apart te bedienen, pitchcontrollers zijn aanwezig en via zes knoppen kan je loops en effecten regelen.
De ontwerpers bij Hercules hebben er bij de DJ4 Set voor gekozen om de sterkte van effecten te manipuleren met een + en – knop. Dit is naar mijn aanvoelen een spijtige keuze. Het traditionele systeem met een draaiknop geeft je een veel betere controle over je effecten.

DJ 4Set bovenzicht

DJ 4Set bovenzicht (© ; licentie: )

4 decks, 2 jog wheels
De DJ 4 Set heeft dezelfde (weliswaar in dit geval niet blokkeerbare) jog wheels als de 4-Mx. Met hun gewicht- en aanraakgevoeligheid en hun 256 stappen per omwenteling geven zij een maximum van informatie door aan de dj-software. Dit zorgt voor een realistisch aanvoelende bediening van je tracks. Dit gevoel wordt versterkt door het feit dat de wielen ook dezelfde afmetingen hebben als die op een cd-speler. De standaard is daarmee ook gezet voor alle toekomstige dj-modellen.

1
2
3
Vorig artikelLaatste mechanische schrijfmachines gaan de deur uit
Volgend artikelCompacte smartphones met Android ‘Gingerbread’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.