Luister naar Beatoven: de swingende kookpot

0
45
Een Koreaanse kunstenaar ontwierp een kookpot waarmee hij muziek maakt door er speciale ‘ingrediënten’ aan toe te voegen.

Het Beatoven project van de Koreaan Viktor Jan bestaat uit een kookstel met een Arduino aangedrevens MIDI interface die geluiden afspeelt van verschillende objecten die hij in een (weliswaar lege) kookpot plaatst. Elk voorwerp speelt een andere track. Hij kan de geluiden wijzigen door aan knoppen te draaien op het kookfornuis, net zoals je de temperatuur bij een normaal fornuis kan aanpassen.

Beatoven

Beatoven (© ; licentie: )

Jan kreeg het idee voor Beatoven toen hij in het Verenigd Koninkrijk verbleef en zijn Koreaanse voedsel miste. Toen hij voor een Koreaanse soep water stond te koken, realiseerde hij zich dat hij met het kookgeluid kon spelen met het deksel van de pot. Je ziet hem in de video ook het deksel gebruiken om de muziek anders te laten klinken.

De Koreaan heeft nog meer plannen met zijn muziekketel. Hij is van plan om Beatoven met echt voedsel te laten werken. In een video kan je Viktor Jan aan het werk zien als kookpot-dj. Ritmisch koken, het wordt ongetwijfeld de toekomst. Straks staat onze keuken vol met muzikaal keukengerei, want eerder berichtte we al over de Re: Sound Bottle, een muziekfles.

Vorig artikelFacebook is niet zelfregulerend, waarom zou het?
Volgend artikelNieuwe modellen in Nikons serie systeemcamera’s
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.