Mix-console voor beginnende dj’s

0
60
Hercules DJ 4 Set

Hercules DJ 4 Set (© ; licentie: )

Een tijdje geleden testten we 4-Mx dj-console van Hercules. Dit keer testten we een goedkoper broertje beperktere mogelijkheden: de Hercules DJ 4Set.

Bij de bespreking van de 4-Mx uitten we ons vermoeden dat deze console de high-end versie van Hercules’ gamma zou worden, terwijl de Rmx behouden zou blijven als instapmodel. De lancering van de Hercules DJ 4 Set weerlegt dit vermoeden echter. Het gaat hier duidelijk om een eenvoudigere versie van de 4-Mx die bedoeld is als instapmodel voor dj’s met minder ervaring.

Lichtgewicht
De DJ4 Set heeft de looks van zijn groter broertje meegekregen. Het geheel ziet er zeer goed uit, maar je merkt wel onmiddellijk een verschil in robuustheid. In tegenstelling tot de 4-Mx, is de DJ 4Set niet uit aluminium en staal, maar uit plastic opgebouwd. Dit maakt de console direct heel wat vatbaarder voor schade door schokken.
Ook met de jog wheels moet je oppassen. Bij de 4-Mx kunnen deze geblokkeerd worden voor verplaatsing. Bij de DJ 4Set is dit niet het geval. Het is dus meer waarschijnlijk dat de wielen – die gewichtgevoelig zijn – schade oplopen als je niet voorzicht genoeg bent tijdens het verplaatsen.
Het gebruik van mindere materialen zorgt er wel voor dat de DJ 4Set nog lichter is dan de 4-Mx. De nieuwe dj-console weegt nog geen 2 kg. Je kan hem dus gemakkelijk in je rugzak meenemen. De DJ4 Set wordt wel niet geleverd met een draagtas zoals de 4-Mx.

1
2
3
Vorig artikelLaatste mechanische schrijfmachines gaan de deur uit
Volgend artikelCompacte smartphones met Android ‘Gingerbread’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.