Plaatjes mixen als een pro

0
231
Hercules DJ Console 4-Mx

Hercules DJ Console 4-Mx (© ; licentie: )

Hercules nieuwe DJ Console 4-Mx combineert volgens de fabrikant mobiliteit met een mengpaneelbediening geschikt voor professionals. Wij hebben deze mixconsole getest.

Hercules bracht de 4-Mx uit als opvolger van de Rmx. Het lijkt er echter op dat de Rmx zal behouden worden als instapmodel, terwijl de 4-Mx zijn plaats als high-end model in het gamma opneemt. De twee voornaamste verbeteringen tegenover de Rmx zijn de mogelijkheid om vier decks te bedienen en de nieuwe jog wheels.
Met zijn 89 bedieningsmogelijkheden (in 2-deck modus; in 4-deck modus zijn er meer dan 150 bedieningsmogelijkheden) is de 4-Mx heel wat verfijnder dan de Rmx.  Deze verfijndheid combineert de 4-Mx bovendien met een handige mobiliteit.

Ergonomie
De DJ console wordt immers geleverd met bijhorende tas. Daarmee kan een dj het mengpaneel overal naartoe kan nemen om een feestje te bouwen. Het 4-Mx mengpaneel is een echt lichtgewicht; het weegt minder dan een doorsneelaptop. Bovendien maken de afmetingen (40 x 25 cm) de 4-Mx zeer handelbaar tijdens het vervoer, maar staan ze een goede bediening niet in de weg. Alle knoppen zijn groot, staan ver genoeg uiteen en geven een goede feedback. Bovendien lichten ze duidelijk op zodat je ook in slecht verlichte ruimtes weet wat je doet.
De console is ook robuust genoeg om de wildste feesten aan te kunnen. De volledige body is gemaakt van aluminium en staal. We hebben het paneel op een tamelijk ruw feest getest en het kwam eruit zonder ook maar één bluts. Ook de (draai)knoppen en faders kunnen tegen een stevige stoot. Bovendien toonden de meer uitbundige feesters dat het mengpaneel ook wel tegen wat spatjes alcohol kan.

1
2
3
4
Vorig artikelZakelijke Windows 7 tablet-pc van Fujitsu
Volgend artikel‘Zuster Internet’ moet klooster verlaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.