Plaatjes mixen als een pro

0
232

Wat echter een nog veel beter zaak is voor de bediening, is dat de wielen aanraak- en gewichtgevoelig zijn en 265 stappen per omwenteling maken. De aanraak- en gewichtgevoeligheid van de wielen is uitzonderlijk voor de prijsklasse van het mengpaneel. Deze features kom je normaal gezien pas tegen bij veel duurdere mengpanelen, maar Hercules is er dus in geslaagd ze in een goedkoper apparaat te voorzien.
De aanraak- en gewichtgevoeligheid zorgen ervoor dat je kan scratchen en beatmixen met je nummers alsof ze op een platenspeler liggen. Toegegeven, draaien met echte platen is nog iets heel anders, maar met deze bediening komt toch al aardig in de buurt. Voor al wie niet op Tomorrowland of in één of andere club staat, moeten de jog wheels van de 4-Mx zeker volstaan.

Hercules DJ Console 4-Mx: vier decks

Hercules DJ Console 4-Mx: vier decks (© ; licentie: )

Vier decks
De 4-Mx biedt nog een ander belangrijk voordeel op de Rmx. Het mengpaneel kan in totaal vier virtuele decks bedienen. Er zijn twee shiftknoppen die je toelaten om een extra deck te bedienen. Dit betekent dus dat deck A dan deck C wordt en deck B verandert in deck D. Zo kan je dus als het ware vier platen tegelijk spelen. Je kan bijvoorbeeld op deck A een plaat starten, dan shiften naar deck C om een loop onder de plaat te zetten, dan op deck D een effect klaarplaatsen en tenslotte via deck B een nieuwe plaat in je set mixen.

Denon DN-MC6000

Denon DN-MC6000 (© ; licentie: )

Hierbij moet je natuurlijk wel steeds je gedachten er goed bij houden. Als je vergeet op de shiftknop te drukken om naar de juiste deck te gaan kan je je set zwaar verpesten. Het zou dus nog handiger zijn mocht elke virtuele deck ook een fysiek aparte deck zijn. Je zou dan faders en controllers per deck hebben en jezelf niet zo snel vergissen. Dit laatste is iets waarover de Denon DN-MC6000 en de Traktor Kontrol S4 wél beschikken.

1
2
3
4
Vorig artikelZakelijke Windows 7 tablet-pc van Fujitsu
Volgend artikel‘Zuster Internet’ moet klooster verlaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.