Plaatjes mixen als een pro

0
232

Aansluiting
De 4-Mx beschikt over zijn eigen usb-geluidskaart en zowel tulp- als stereo-uitgangen. Je kan het mengpaneel dus op zowat alle geluidsinstallaties aansluiten. Ook heeft deze mixconsole ingangen om bijvoorbeeld analoge platenspelers aan te sluiten. De 4-Mx kan op zowel pc’s als mac’s aangesloten worden en werkt samen met alle midi-software. Standaard wordt de 4-Mx geleverd met Virtual DJ 7 LE, maar het paneel werkt dus ook samen met Traktor of andere versies van Virtual DJ. Deze aspecten maken de 4-Mx des te bruikbaar in de meest verscheiden omgevingen.
Eén nadeel dat we wel kunnen aanstippen is het gebrek aan een AC-adapter voor de stroomvoorziening. De 4-Mx krijgt zijn energie via de usb-aansluiting op je pc. Dit betekent dus ook dat je mengpaneel uitvalt als je pc uitvalt. Tijdens feesten is het dus niet mogelijk een back-up systeem klaar te houden voor het geval er iets mis mocht lopen. De volledige technische specificaties vind je overigens in detail terug op de website van Hercules.

Hercules DJ Console 4-Mx software

Hercules DJ Console 4-Mx software (© ; licentie: )

Werkgeheugen
De 4-Mx mag dan wel zeer compatibel zijn, je moet wel goed letten op het werkgeheugen van je pc of mac. De technische specificaties van hercules vereisen minimaal 1GB werkgeheugen. Dit is veel te weinig. We draaiden de meegeleverde software op een laptop met 2GB werkgeheugen en dit resulteerde in veel schokken en haperingen tijdens het draaien. Deze schokken bleven ook wanneer we alle andere toepassingen gesloten hadden. We hebben vervolgens overgeschakeld op een laptop met 4GB werkgeheugen, waarna de schokken in het geluid verdwenen.

Hercules DJ Console 4-Mx

Hercules DJ Console 4-Mx (© ; licentie: )

Jog wheels
De jog wheels, een belangrijk element op het mengpaneel, zijn een opmerkelijke verbetering ten opzichte van de Rmx. In feite zijn de jog wheels van de 4-Mx gewoon opmerkelijk tout court. Ze zijn ten eerste al veel groter dan die van de Rmx. Met een diameter van 12 cm en een hoogte van 1,9 cm hebben ze de grootte van de typische jog wheels op een cd-speler voor dj’s. Dit maakt de bediening ervan al heel wat makkelijker.

1
2
3
4
Vorig artikelZakelijke Windows 7 tablet-pc van Fujitsu
Volgend artikel‘Zuster Internet’ moet klooster verlaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.