Krachtige Blu-ray-laptop die een desktop vervangt

2
60

Via het NVIDIA Control Panel komen we te weten dat deze kaart beschikt over 2048 MB DDR3 dedicated videogeheugen. In totaal heeft de kaart 4095 MB videogeheugen ter beschikking en snoept dus een deel van het ram-geheugen van de EasyNote TS85 af. Deze kaart heeft een kloksnelheid van 672 MHz. Dankzij NVIDIA Optimus-technologie moet de batterij van de notebook het langer uithouden. Schakelen tussen de Intel- en Nvidia-GPU gebeurt automatisch; de eerste wordt gebruikt als je op batterij werkt, de tweede wanneer de stroomkabel is aangesloten. Helaas is niet meteen duidelijk hoe je dit eventueel manueel kunt wijzigen. Dit kon wel bij de eerder besproken HP Pavilion dv7-4070eb.

Packard Bell voorzag de EasyNote TS85 van een extra NVIDIA grafische kaart

Packard Bell voorzag de EasyNote TS85 van een extra NVIDIA grafische kaart (© ; licentie: )

Prestaties
Het 15,6” led-scherm van de EasyNote TS85 is erg helder en duidelijk leesbaar. Het toetsenbord typt vlot en comfortabel en ook het touchpad reageert heel accuraat. De notebook heeft een Windows Experience Index (WEI) van 5,9. Dit eerder lage cijfer in verhouding tot de technische specificaties is te wijten aan het traagste onderdeel van de notebook, namelijk de harde schijf. In PC Mark Vantage scoort de notebook 8840 punten wat opmerkelijk beter is dan de 4400 punten die de HP Pavilion dv7-4070eb liet optekenen. Ook de harde schijf scoort merkelijk beter met 576,6 punten in Roadkil’s Disk Speed v2. In 3Dmark03 en 3Dmark06 heelt deze laptop respectievelijk 18544 en 8875 3Dmarks. De EasyNote TS85 scoort dus (grafisch) veel beter dan de eerder besproken HP Pavilion dv7-4070eb. Ook zijn autonomie is een pak beter: de batterij houdt het bijna vijfeneenhalf uur uit (met tragere Intel GPU).
Als we alle testcijfers wegen en omrekenen dan levert dit een DiskIdee Prestatiescore op van 72/100. Een waar-voor-je-geldscore konden we niet berekenen, want we ontvingen niet de prijs van de door ons geteste uitvoering met Blu-ray en 8 GB geheugen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGoogle’s nieuwste browser ondersteunt spraak
Volgend artikelSnellere, heldere LED-monitoren van AOC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.