Gecentraliseerde opslag voor thuisgebruikers

0
92

Het tabblad ‘Applications’ geeft je toegang tot de instellingen van de download manager, back-up services, Web File Server en alle andere geïnstalleerde toepassingen. Let wel op dat alle toepassingen systeemresources gebruiken en de prestaties dus kunnen afnemen indien veel toepassingen actief zijn. Leuk is trouwens de Audio Streamer waarmee je de ShareCenter Shadow kan omtoveren in een heus internetradiostation. De DNS-325 beschikt ook over de mogelijkheid om WordPress blogs te installeren en redigeren. Verder zijn talloze uitbreidingen mogelijk, zoals een add-on voor een Logitech Squeezebox product. D-Link stelt een SDK beschikbaar waarmee ontwikkelaars zelf toepassingen kunnen creëren. Tot slot biedt de ‘Management’ tab toegang tot alle systeem- en netwerkinstellingen. De webinterface is erg intuïtief en gebruiksvriendelijk opgevat.

RAID
RAID is ontstaan omdat goedkope harde schijven vroeger erg onbetrouwbaar waren. Daarom kwam men op het idee om goedkope harde schijven te bundelen in een redundante array. Op die manier verkreeg men betrouwbare opslag met goedkope schijven. Vandaar de term Redundant Array of Inexpensive Disks.

RAID wordt toegepast om ofwel snelheidswinst ofwel redundantie te bekomen

RAID wordt toegepast om ofwel snelheidswinst ofwel redundantie te bekomen (© ; licentie: )

Tegenwoordig staat de afkorting voor Redundant Array of Independent Disks. Waarom wordt RAID nu dan nog gebruikt? Schijven zijn immers goedkoop en relatief betrouwbaar. RAID wordt nu toegepast om ofwel snelheidswinst ofwel redundantie te bekomen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelSpioneren met een vliegtuigje niet groter dan een kolibri
Volgend artikelNieuw 5.1 surround soundsysteem van Logitech

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.