Hyperactief extern schijfje van Kingston

0
32

Prestaties
Wij hebben de Kingston HyperX Max 64GB USB 3.0 getest onder Windows 7 Ultimate op een Dell Vostro laptop met 2,26 GHz Intel Core i5 CPU, 3GB geheugen en Freecom ExpressCard USB 3.0 controller. Die controller gebruikt overigens de NEC Electronics USB 3.0 chipset en heeft twee USB 3.0 poorten.
Het schijfje is standaard geformatteerd in NTFS en van capaciteit van de 64 GB is onder Windows effectief 59,6 GB bruikbaar.
We maten de leessnelheid met HDTach 3.0 Long Bench en Roadkill Disk Speed Test 2. De resultaten van beide programma’s kwamen helemaal overeen. De gemiddelde leessnelheid van de Kingston HyperX Max 64GB USB 3.0 is ongeveer 108 MB/s zonder caching en 181,96 MB/s met caching. De maximale leessnelheid zonder caching van deze schijf is 123,4 MB/s. De gemiddelde toegangssnelheid bedraagt slechts 0,2 ms en de cpu-belasting is 9% (+/- 2%).
Het schijfje verbruikt slechts 4,5 Watt. We konden het succesvol aansluiten op een recente Samsung lcd-tv met usb 2.0 poorten en er digitale mediabestanden van afspelen.

Conclusie
De Kingston HyperX Max 64GB USB 3.0 presteert goed en maakt geen lawaai. Je krijgt er drie jaar garantie op. Maar er is ook slecht nieuws: de relatief nieuwe ssd-technologie kost heel wat geld. Voor hetzelfde geld heb je ook een usb 3.0 externe harde schijf van Freecom met een capaciteit van 2 TB. Maar die is een pak groter en zwaarder, bevat wel bewegende onderdelen en is trager.

(91/100)

Adviesprijs
€ 147 voor 64 GB; € 258 voor 128 GB; € 516 voor 256 GB.
Foto van Kingston
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
Vorig artikelIntel SSD is twee keer sneller dan snelste harde schijf
Volgend artikelGoogle zet nieuwe middelen in voor Street View
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.