Draagbare harde schijf met 2 TB capaciteit en USB 3.0

0
68
Freecom Hard Drive XS 3.0

Freecom Hard Drive XS 3.0 (© ; licentie: )

Freecom introduceert een redelijk compacte externe 3,5-inch schijf met USB 3.0 aansluiting, die geen lawaai maakt omdat er geen ventilator in het chassis zit. De Freecom Hard Drive XS 3.0 is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. DiskIdee heeft de 2 TB versie getest.

In de verpakking
Naast de harde schijf zelf vinden we in de verpakking een Quick Install Guide, een USB 3.0 kabel en een externe voeding met Britse en Europese stekkers. Freecom gebruikt overigens een 3 Gb/s SATA-schijf van Samsung in de XS 3.0 (type HD204UI). Dit is een stille en energiezuinige 3,5-inch harde schijf.

Design
De schijf voelt erg stevig aan en weegt ook redelijk zwaar, namelijk 895 gram zonder en 1,1 kg met voeding en usb-kabel. De afmetingen vallen goed mee voor een 3,5-inch schijf. De Hard Drive XS 3.0 heeft het formaat van een kleine paperback. Freecom kon het chassis heel compact houden omdat de Samsung-schijf die het gebruikt bijna geen warmte produceert en er dus geen ventilator in het chassis hoefde te worden gemonteerd.

1
2
3
4
Vorig artikelDuo pocketcamcorders van Samsung
Volgend artikelReeks nieuwe PowerShot compactcamera’s van Canon
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.